Ordu'da 'İl Spor Güvenlik Kurulu' Toplantısı

Ordu Valisi Seddar Yavuz'un başkanlığında 'İl Spor Güvenlik Kurulu' toplantısı yapıldı.

Vali Yavuz, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Turkcell Süper Kupa müsabakasında yaşananların Türk insanına yakışmadığını söyledi.

Herkesin kurallara uygun davranması ve sporun saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini vurgulayan Yavuz, 'Statlarımızda tribün anarşisi yaşanıyor. Statlara yanıcı, patlayıcı ve kesici maddeler sokuluyor. Tribünlerde çok çirkin küfürler sarf ediliyor. Dikkat ederseniz, son yıllarda tribünlerde spor seyircisi azalıyor. Böyle bir ortamda spor olmaz. Seyirci tribünlere gelmez.' diye konuştu.

Tribünlerdeki olumsuzlukların önlenmesi ve giderilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Yavuz, 'Bizler de yapacağız. Kuralsızlık, kural olamaz. Buna asla izin vermeyiz. Herkesin kurallara uygun davranmasını sağlayacağız. Bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğiz.' dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar, sporda şiddetin önlenmesi konusunda alınması gereken tedbirlerle ilgili görüş ve önerileri dile getirdi.

İçişleri Bakanlığının konuya ilişkin yazılı talimatının da okunduğu toplantıda, yapılan değerlendirme sonucunda bazı konularda görüş birliğine varıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Bayram Gale, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan Memiş, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Murat Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Kılıç ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Kaynak: AA