Bilgi Evleri Arası 8'İnci Futbol Turnuvası Başladı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Bilgi Evleri Arası 8’inci Futbol Turnuvası başladı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuvada, genç sporcular galibiyet için ter döktü.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Arası 8’inci Futbol Turnuvasında her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılımla başladı.

Turnuvanın ilk maçı Veliefendi ve Sümer Bilgi Evleri arasında oynandı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı karşılaşmada sporcular galibiyet için ter döktü. Turnuvaya ilçedeki diğer bilgi evlerinden katılan minik sporcular da karşılaşmayı heyecanla izledi. 3 gün sürecek turnuvanın sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın finale katılarak dereceye giren takım sporcularına kupa ve madalyalarını takdim edecek.

8 yıldır bilgi evleri arası futbol turnuvasını düzenlediklerini belirten Sümer Bilgi Evi yöneticisi Abdulkerim Gülcü, “Bilgi evlerinin özellikle yazın düzenlediği geleneksel yarışmalarımız, turnuvalarımız oluyor. Bu turnuvaları öğrencilerimizin hem sosyal becerilerini geliştirmek hem de bedensel aktivilerini gerçekleştirmek adına turnuvalar düzenliyoruz. Sosyal ve kültürel aktivitelerimiz genellikle kulüplerle oluyor. Gezilerimiz oluyor. Şimdi olduğu gibi de çocukların bedensel aktivitelerini geliştirmek amaçlı da, bunu masa tenisi turnuvası olarak başladık, erkekler arasında şuan yapıldığı gibi 8’inci futbol turnuvamız ve önümüzdeki hafta da kızlar arasında voleybol turnuvası olarak devam edecek. Bizim bu aradaki amaçlarımız; yazın Zeytinburnu’nda kalan ve Zeytinburnu’na gelen bütün öğrencilerimizin çok daha çeşitli aktiviteler yapabilmesini sağlamak amaçlı bu turnuva düzenleniyor. Şuan 6 tane bilgi evimiz var, bu bilgi evlerimizde toplam 90 öğrenci bu turnuvaya katıldı.

Turnuva bugün başladı, yarın devam edecek, ondan sonraki gün de final yapacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA