Van'da Muay Thai Seçmeleri Yapıldı

Erciş ilçesinde muay thai seçmeleri düzenlendi.



İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Salonu'nda yapılan seçmelerde, yıldızlar ve minikler kategorilerinde belirlenen sporcular, 11 Temmuz'da Nevşehir'de düzenlenecek Şehit Polis Demet Sezen Minikler Yıldızlar Bay Bayan Türkiye Şampiyonasında mücadele edecekler.

Seçmeleri izleyen Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, yaptığı açıklamada, sporcuların, sporun eğitici, öğretici, ruhu terbiye edici felsefesi doğrultusunda yarıştığını söyledi.

Yaşar, 'Kendilerinden ulusal ve uluslararası başarı bekliyoruz. Sporcuların zararlı alışkanlıklardan uzak durmasına vesile olacağı için bu organizasyonları, faaliyetleri önemsiyoruz.' dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Yaşar da şunları söyledi:

'Bu organizasyonu 15 Temmuz şehitlerimize armağan ediyoruz. Ülkemiz 15 Temmuz günü hain ve kalleşçe yapılan bir darbe girişimine maruz kaldı. Allah'ın yardımı, milletimizin cesareti ve kararlı duruşu ile bu hain girişimi bertaraf ettik. Bu hain darbe girişimini unutmadık, unutturmayacağız. Bu tür organizasyonlara devam edeceğiz. Müdürlük olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileriz. Rabbim bu tür elim olayları vatanımıza ve milletimize yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin.'

Elemelerde belirlenen sporcuları 11 Temmuz'da Nevşehir'de düzenlenecek Şehit Polis Demet Sezen Minikler Yıldızlar Bay Bayan Türkiye Şampiyonası milli takım seçmelerine göndereceklerini anlatan Yaşar, takımın ilçeye madalyalarla dönmesini beklediklerini anlattı.

Sporcuları müsabalara hazırlayan antrenörlerin yönettiği karşılaşmaların ardından başarılı sporcular madalya ve belgelerini, Kaymakam Yaşar'ın elinden aldı.

Kaynak: AA