Antalya'dan Kısa Kısa

14. Beydağları İmecik Yayla Şenliği

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 14. Beydağları İmecik Yayla Şenliğinde Yörük kültürünü yaşatanların yanında oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, şenlik alanında coşkuyla karşılanan Tütüncü, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yörüklerin ikram ettiği yemeklerden tadan Tütüncü, İmecikliler Derneği Başkanı Abdullah Taş'ın şenliğin düzenlenmesine katkı sağlamasından dolayı verdiği teşekkür plaketini kabul etti.

Tütüncü, İmeciklilerin Yörük kültürünü yaşatmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Dernek aracılığıyla geleneklerin geleceğe taşındığını belirten Tütüncü, kendisinin bu tür çalışmalara her zaman katkıda bulunacağını kaydetti.

Şenliklere her zaman katıldığını anımsatan Tütüncü, 'Buraya gelirken her seferinde içimi farklı bir heyecan kaplar. Ben de Korkuteli çocuğuyum. İmecikde de çok fazla ata dostumuz var. Onları göreceğiz, kucaklaşacağız, hatıraları tazeleyeceğiz diye içimi heyecan kaplamıştır. Hep beraber Yörük Türkmen kültürünü Antalya'nın dört bir yanında duyuracağız. Hep beraber al bayrağımızı daha da yükseklere taşıyacağız.' ifadelerini kullandı.

- Konyaaltı’nda KONSEM yaz okulu başladı

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi'nde (KONSEM) yaz okulu kursları başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talimatıyla hazırlıklarını tamamlayan Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, gençlerin yaşam sevincini artırmak, özgüvenlerini geliştirmek amacıyla, özenle belirlenen 17 farklı branşta 'KONSEM Yaz Okulu' kurslarının startını verdi.

Kültür, sanat ve kişisel gelişim eğitiminin iç içe olduğu yaz okullarında İngilizce, Rusça, drama, bale, zumba, Türk halk oyunu, keman, piyano, gitar, satranç, resim; futbol, basketbol, tenis, okçuluk, masa tenisi ve tekvando gibi branşlarda yüzlerce genç hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Başkan Muhittin Böcek, 7 ile 14 yaş arası bin 800 kursiyerin 3 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek olan yaz okulunda yetenekleri ölçüsünde kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklarını belirtti.

- Güreşçi Kuzay, Sakarya'dan altınla döndü

Aksu Belediye Spor Kulübü güreşçisi Can Kuzay, Sakarya'da düzenlenen 55. Geleneksel Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Deste Büyük Boyda altın madalyanın sahibi oldu.

Aksu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akyazı Belediyesi tarafından Akbalık Güreş Sahası'nda organize edilen müsabakalarda 81 ilden katılan 928 güreşçi, 14 kategoride mücadele etti.

Final müsabakasında Hamza Köseoğlu'nun başpehlivanlık unvanını elde ettiği güreşlerde, Aksu Belediye Spor Kulübü güreşçisi Can Kuzay yaklaşık yüz civarında sporcunun güreştiği 'Deste Büyük Boy' kategorisinde birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuzay, şunları kaydetti:

'Bize her zaman, her konuda destek olan, maddi ve manevi tüm desteğini esirgemeyen, spora ve sporcuya olan samimiyetini her fırsatta gösteren Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin'e, Aksu Belediye Spor Kulübü Başkanımız Mehmet Selvi'ye ve bizi bu günlere getiren tüm hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Aldığımız ve alacağımız tüm başarıları kendilerine ve Aksu halkına hediye ediyor, daha büyük başarıların, başarı sözünü veriyoruz. İnşallah daha büyük başarıları hep birlikte yaşayacağız, bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz.'

Kaynak: AA