Uluslararası Altın Safran Türkiye Açık Kyokushin Şampiyonası'na Doğru

Karabük'te düzenlenecek organizasyona 18 ülkeden yaklaşık 400 sporcu katılacak.

Türkiye Wushu Federasyonu tarafından Karabük'te düzenlenecek 1. Uluslararası Altın Safran Türkiye Açık Kyokushin Şampiyonası'nın hazırlıkları tamamlandı.

Budakaido Milli Takımlar Antrenörü Çetin Çakar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şampiyonanın 4-6 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini söyledi.

Organizasyona 18 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılacağını ifade eden Çakar, şampiyonanın adının 'altın safran' olmasının birçok ülkenin dikkatini çektiğini aktararak, şunları kaydetti:

'Amacımız çocuklarımız milli olsunlar, derece getirsinler, Karabük'ün, Safranbolu'nun adı duyulsun. Yapılacak şampiyonayı Google bile takvimine aldı. Güzel bir organizasyon olacak. 18 ülke, Karabük ve Safranbolu için büyük bir artı. Güzel şeyler olacak, gelecekte yapacağımız organizasyonlarda bize daha fazla ilgi gösterilmesini istiyoruz.'

Çakar, şampiyonaya Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve birçok kurumun destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Mesetlioğlu Dövüş Sanatları Spor Kulübü Başkanı Necdet Kızılay da Çetin Çakar ile Karabük'e hiç olmadığı kadar milli sporcu kazandırdıklarını aktardı.

Çakar'ın bu şampiyonanın Karabük'te yapılması için çok büyük emek harcadığını anlatan Kızılay, şöyle konuştu:

'Gençlerimizi kahve köşelerinden, değişik şeylerden kurtarıp spora yöneltiyoruz. 1'inci Uluslararası Altın Safran Türkiye Açık Kyokushin Şampiyonası, 4-6 Ağustos'ta yapılacak. Gönlümüzden geçen, Türkiye'ye birincilik getirmek, aynı zamanda Karabüklü sporcuların da dereceye girerek, bizleri gururlandırması.'

Şampiyona, Karabük Merkez Spor Salonu'nda yapılacak.

Kaynak: AA