Kick Boks Şampiyonasında Batman Rüzgarı

Batmanlı kızlar, Bolu’da düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda rüzgar gibi esti. Turnuvada Şükran Avcı ikinci, Ümmünaz Arıcıoğlu ise üçüncü oldu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Bolu’da düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda Batmanlı kızlar Şükran Avcı (14) ve Ümmünaz Arıcıoğlu (12) büyük başarı elde etti. Şampiyonada Avcı ikinci, Arıcıoğlu ise 3’üncü oldu. Spora, kardeşini salonun önünde beklerken kolundan tutup kendisini içeriye sokan hocasının desteğiyle başladığını anlatan Avcı, “O dakikadan sonra tekvando ve kick boks sporuna karşı bir merak oluştu. Çok mutluyum kardeşimin vesilesi ve hocamın benim kolumdan tutup içeri getirmesi sayesinde şu anda Türkiye ikincisi oldum. Bu spora 10 yaşında başladım. Çok derecem ve bölge ikinciliğim var. Batman’da 5 defa birinci oldum. Kick boksta Türkiye ikincisi oldum. Önümüzdeki sene Türkiye birincisi olmak istiyorum. Şampiyon olduktan sonra milli takıma seçilmek istiyorum” dedi.



Kıyafete merak sardı, spora başladı

Kick boksa kıyafet merakı ile başladığını belirten Ümmünaz Arıcıoğlu ise, “Yaşıtlarımın bu spora gitmesinden dolayı bende de merak oldu. Ve bu spora başladım. Daha sonra aileme bu sporu yapmak istediğimi söyledim. Ailem bu durumu onayladı. İlk gittiğim Türkiye şampiyonasında da üçüncü oldum. Daha çok azmettim ve çalıştım. Son şampiyonada da Türkiye üçüncüsü oldum. 2 yıldır bu sporu severek yapıyorum. Hedefim şampiyon olup milli takıma seçilmek” diye konuştu.



“Şükran ve Ümmünaz iyi yerlere gelecek”

Antrenör Habip Çelik ise, “Şükran Avcı önümüzdeki sene milli takıma girer diye düşünüyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Ümmünaz’ı da babası spora kaydetti.

Kick boks maçlarına götürmeye başlarken gittiği ilk Türkiye şampiyonasında üçüncü oldu. Okuldaki derslerinin yoğunluğundan dolayı fazla antrenmana gelemedi. Kondisyon eksikliği vardı. Yoksa en iyisini yapacak kapasitesi var. Önümüzdeki sene ikisi de iyi yerlere gelir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA