Engelli Sporculara 'Özel' Antrenör

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bedensel engelli sporculara tenis eğitimi veren Volkan Koyuncu, tekerlekli sandalyede oturarak antrenman yaptırıyor Antrenör Koyuncu: 'Hedefim bu sporu daha fazla insana ulaşıp yaygınlaştırmak' Bedensel engelli sporcu Evren:'Spor, engelleri aşmada katkıda bulunur. Spora başladıktan sonra fiziksel durumumda çok düzelme var'

ALİ RIZA AKKIR - Muğla'nın Fethiye ilçesinde beden eğitimi öğretmeni olan Volkan Koyuncu, tekerlekli sandalyede oturarak bedensel engelli sporculara tenis antrenmanı yaptırıyor.

Fethiye İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda görev yapan Volkan Koyuncu, 2 yıl önce bedensel engellilere tenis eğitimi verme kararı aldı. Engelli sporculara nasıl eğitim vereceğini öğrenmek için Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile görüşen Koyuncu, milli takım antrenörleriyle iletişim kurdu.

Koyuncu, milli takım kampına katılarak antrenörlerden tekerlekli sandalyeyle tenis oynama eğitimi aldı. Daha sonra ilçeye dönen Koyuncu, İzmir'den bu sporu yapan Aydın Yurttaş'ın, kullanmadığı bir sandalyeyi Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneğine bağışlamasıyla tenis eğitimi vermeye başladı.

AA muhabirine açıklama yapan Koyuncu, tekerlekli sandalyeyle tenis oynamayı öğrendiğini belirterek, 'Onların karşısında devamlı ayakta duran biri değil de tekerlekli sandalyeyle birinin oynaması lazım. Bunu gönüllü olarak yapıyorum. Buraya gelen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Şu anda 3 oyuncum var, gönül ister ki 5 olsun, 8 olsun.' diye konuştu.

Koyuncu, bir oyuncuyla günde 3-5 saat, haftada ise ortalama 15 saat antrenman yaptıklarını ifade etti.

Sporcularının antrenmana gelirken çok istekli olmalarının kendisini mutlu ettiğini belirten Koyuncu, 'Gece bile telefonla bana ulaşıyorlar, ertesi günün antrenmanı için sözleşiyoruz. Bu beni mutlu ediyor. Hedefim bu sporu, daha fazla insana ulaşıp yaygınlaştırmak.' şeklinde konuştu.

- Sporcu Evren: 'Herkes çıkıp spor yapsın'

Tekerlekli sandalyeyle 1,5 yıldır tenis oynadığını aktaran bedensel engelli sporcu Evren Nurcan ise 'Hiçbir engel spor yapmaya engel değil. Herkes çıkıp spor yapsın. Spor, engelleri aşmada katkıda bulunur. Spora başladıktan sonra fiziksel durumumda çok düzelme var.' ifadelerini kullandı.

- Dernek Başkanı Bozbaş: 'Engelli arkadaşlarımızı spora davet ediyoruz'

Volkan hocanın engelli sporculara büyük katkı sağladığını dile getiren Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bozbaş ise şunları kaydetti:

'Bir sporcumuz geçtiğimiz aylarda Bodrum'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Muğla'yı temsilen sadece biz katıldık. Bu sporların daha da gelişmesi ve artması lazım. Engelli arkadaşlarımızı spora davet ediyoruz. Şu anda 3 sporcumuz var. Bir takım kurulmasını istiyoruz. Volkan hoca bize destek vermese burada hobi gibi tenis oynayacaktık. Volkan hoca dersleri bittiği zaman koşarak derneğe geliyor. Bunu para verseniz kimse yapmaz. Volkan hoca çok özverili. Daha güzel şeyler olacağına inanıyorum.'

Kaynak: AA