Dünya Şampiyonu Yelkenci Genç Sevincini Paylaştı

2017 Lazer 4.7 Dünya Şampiyonasında Dünya şampiyonu olan yelken sporcusu Yılkan Timurşah, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı makamlarında ziyaret ederek sevincini paylaştı.

Belçika’nın Nieuwport kentinde, 19-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2017 Laser 4.7 Dünya Şampiyonasında milli takımın sporcusu ve Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Yılkan Timurşah, önemli bir başarıya imza atarak Dünya şampiyonu oldu.

Dünya şampiyonu sporcu, İzmir Adnan Menderes Havalimanında arkadaşları ve ailesinin yanı sıra, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir İl Müdürü Nüammer Uslu, Çeşme Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Çeşme Yelken Başkanı ve Arkas Sailing Team Kaptanı Tolga Yağlı ile takım arkadaşları tarafından karşılanmıştı.

17 yaşında Dünya Şampiyonu olmayı başaran yelken sporcusu Timurşah, Çeşme Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Tolga Yağlı ile birlikte Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı makamlarında ziyaret ederek şampiyonluk sevincini paylaştı.

Genç Dünya şampiyonunu makamında kabul eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, başarısından dolayı tebrik ederek, "Bu başarılar, Çeşme markasına değer katmaktadır. Çeşme rüzgarıyla, yelken, sörf ve kitesurf’ün merkezi haline gelmiştir. Bu tür etkinlikler Türkiye’nin her tarafında yapılsın. Bizde bir deneyim varsa aktaralım. Ülkenin her tarafında yapılan etkinlik, buradakinin değerini çok daha fazla arttırır. Çeşme hem fiziki, hem de coğrafi koşulları bakımından çok iyi durumda. Uluslararası yarış organizasyonlarına katılanlar açısından da konaklama ve eğlence açısından birçok fırsat sunuyor. Çok kısa zamanda Çeşme’nin farklı yerlerine ulaşabilmek mümkün. Bu da Çeşme’nin çekiciliğini arttırıyor" dedi.



"Biz kendisinden madalya bekliyorduk"

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Tolga Yağlı da, kulübün yönetimine geldikten sonra önceki kulübü daha iyi noktalara getirebilmek için çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, "İki buçuk ay gibi kısa bir sürede, daha disiplinli, daha tempolu antrenmanlara başladık. Sporcularımız da kendilerini inanılmaz derecede bize kanıtladılar. Daha yolun çok başındayken bu şampiyonluğun gelmesi, hem Çeşme ilçemize, hem bize motivasyon kazandırdı. Bundan sonra daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Sporcumuzu yürekten kutluyorum. O kadar zor şartlarda yarıştı ki. Bir buçuk ay önce bir ameliyat geçirdi. Yarışların ilk gününde ufak bir kanaması oldu; ama öyle bir motive olmuştu ki, ne o kanamayı düşündü, ne ameliyat yarasını düşündü. Her gün telefonla konuşarak, şans diledik. Uzaktan yapabileceğimiz fazla bir şey yoktu. Dünya Şampiyonasında biz kendisinden madalya bekliyorduk. Çok çalışkan, insan olarak da fevkalade bir sporcu. İleriye yönelik planları olan 17 yaşındaki bu sporcumuzu, kulüp olarak, Çeşme olarak, hatta ülke olarak en kısa zamanda olimpiyat yoluna sokup, ülkemize önce olimpiyatlarda bir katılım, ondan sonraki yıllarda da bir madalya getirmesinin hep birlikte rotasını çizdik.

"Derece alacağımı biliyordum da şampiyon olacağımı düşünmüyordum"

17 yaşında Dünya şampiyonu olmayı başaran Yılkan Timurşah da şampiyonluk duygularını şöyle dile getirdi:

"Avrupa ikincisi olduktan sonra Dünya şampiyonasına gittim . Çok umutlu değildim. Derece alacağımı biliyordum da şampiyon olacağımı düşünmüyordum; çünkü, daha yeni ameliyat olmuştum. Antrenmansızdım. Kendime güvenim pek yoktu. Ama sağolsun federasyon başkanımız, milli takım antrenörüm, kulüp başkanım, hepsi yanımda oldu. Yarışa iyi başladım. Yarışın ilk gününden son gününe kadar hep önde götürdüm. Rahat bir şampiyonluk aldım. Dünya şampiyonası bittiğinde, çok büyük duygular hissetmedim. Dünya şampiyonu olmuştum; ama kendimi boşlukta gibi hissediyordum. Başarımın büyüklüğünü, Türkiye’ye gelince fark ettim. Türkiye’de çok güzel karşılandım."

Kaynak: İHA