Çocuklar Boks'la Sporu Seviyor

Elazığ’da yaz tatillerini spor merkezlerinde değerlendiren çocuklar, boksla sporu seviyor.

Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Spor Merkezi’nde açılan boks kursunda 50 öğrenci hem yaz tatillerini değerlendiriyor, hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyor.

Okullar tatil olduktan sonra il spor merkezlerinin açılışından dolayı kayıtlarının arttığına dikkat çeken Boks Antrenörü Cemil Döndü, "2 grup halinde çalıyoruz. 8 yaş ile 17 yaş aralarını 2 gruba böldük. Bayan sporcularımız da var. Yeni salonumuza geçeceğiz. Oraya geçtiğimiz vakit sporcu sayımız daha da artacaktır. Yaz sezonunda boksa başvuru çok fazlasıyla var. Her dönem 15 sporcuyu, sürekli devam etmeleri için almayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız kış aylarında da devam ediyor. Müsabakalara hazır sporcu haline getiriyoruz. Her yaş grubundan sporcularımız var. Elazığ’ın boks olarak Türkiye’de bir temeli var. Bundan sonraki süreçte de ilimizi önümüzdeki şampiyonlarda temsil etme hakkı kazanacak” şeklinde konuştu.



"Çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz"

Çocukları spora hangi branş olursa olsun yönlendirmeleri gerektiğini dile getiren Döndü, "Tehlikeli olan maddelerde çocuklarımızı arındırmak ve kurtarmak lazım. Bunun için çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz. Sporla bunlar da uzak olacaklardır. Tüm ailelere çok büyük iş düşüyor. Çocuklarını takip etsinler. Spor salonlarına yönlendirip hocalara teslim etsinler. Ondan sonra arkalarına bakmasınlar" dedi.

Boksa ilginin yüksek olduğunu kaydeden Döndü, "2008 yılında Türkiye tarihinde 5’inci madalyası Elazığlı boksör Yakup Kılıç’a aittir. Önceden de boks bilgimiz vardı ama Yakup Kılıç’ın olimpiyat 3’üncü olduktan sonra daha da fazla oldu. Elazığ’da her zaman başarı ve ilgide boks bir numaradır. Allah nasip ederse bu ilgi olduğu sürece yeni Yakup Kılıçlar yetiştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kötü alışkanlıklardan uzak durduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden antrenör genç boksör Yasin Döndü, "Babamın sayesinden boksa başladım . Boksa ilgiliyim ve çok seviyorum. Bu sayede iyi bir sporcu olmak istiyorum ve daha da devam edeceğim” dedi.

Boksu sevdiğini ve onun için bu branşa katıldığı dile getiren Emre Başaran "2 buçuk haftadır geliyorum. Amacım iyi bir sporcu olmak” diye konuştu.

Yaz tatilinde evde durmak yerine boksa yazılmayı tercih ettiğini belirten Ömer Yürekli ise, "Babam da genç yaşlarında boksa geliyormuş. Benimde gelmemi istedi bu yüzden bende geldim. Sporu seviyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA