Galatasaray'ın Avusturya Kampı

Galatasaray Sportif AŞ Futbol Direktörü Ergün: 'Fernando ve Sofiane Feghouli'den sonra da transfer yapacağız' 'Badou Ndiaye ligimizde oynayan bir arkadaş, görüşmelerimiz var'.

Galatasaray Sportif AŞ Futbol Direktörü Cenk Ergün, yeni bir takım oluşturmak istediklerini belirterek, 'Fernando ve Sofiane Feghouli'den sonra da transfer yapacağız. Badou Ndiaye ligimizde oynayan bir arkadaş, görüşmelerimiz var.' dedi.

Galatasaray, Avusturya’nın Graz kentine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Bad Waltersdorf kasabasında, yeni sezon hazırlıklarına basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanla devam etti.

Antrenman öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Cenk Ergün, sarı-kırmızılı takımın transfer çalışmaları ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cenk Ergün, sezon öncesi birçok mevki için transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, 'Fernando ve Sofiane Feghouli'den sonra da transfer yapacağız. Badou Ndiaye ligimizde oynayan bir arkadaş, görüşmelerimiz var. 8 numara arıyoruz.' diye konuştu.

Ergün, yeni transferlerden Bafetimbi Gomis'in çok çalışkan bir oyuncu olduğunu ifade ederek, 'Profesyonel, gönlünde kaptanlık ruhu olan biri. Soyunma odasında da etkili bir isim. Çok faydalı olacağını düşünüyorum.' değerlendirmesini yaptı.

İyi bir takım oluşturmak istediklerini vurgulayan Cenk Ergün, 'Fernando ile imza aşamasındayız ve yanına yeni bir isim düşünüyoruz. Orta sahada bir kişiye daha ihtiyacımız var.' şeklinde konuştu.

Ergün, Younes Belhanda'nın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu ve takım olarak uyum sağlandıkça daha iyi bir görüntü ortaya koyacağını savundu.

- 'Sneijder kendi isteğiyle gitti'

Takımdan ayrılan oyunculara da değinen Cenk Ergün, Wesley Sneijder'in kendi isteğiyle ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

'Sneijder kendi isteğiyle gitti. Alanyaspor-Galatasaray maçının ardından, Sneijder'in menajeri ayrılma talebiyle bizimle konuşmaya geldi. Nasıl Sinan gitmek istiyorsa, Sneijder de gitmek istedi. Kulüpte kabul etti anlaştık.'

Luis Pedro Cavanda, Nigel de Jong ve Hakan Balta'nın durumlarının netlik kazanmadığını anlatan Ergün, sezonun açılmasına yakın bu futbolcuların durumlarının belli olacağını ifade etti.

Cenk Ergün, taraftarları memnun edecek sürpriz bir transferin olacağını açıklayarak, Hatem Ben Arfa ve Marouane Fellaini için girişimlerinin olduğunu, özellikle Fellaini'nin muhtemelen bulunduğu takımdan ayrılacağını ve Galatasaray'ın takibinde olduğunu dile getirdi.

Kombine bilet satışlarındaki artışa da değinen Ergün, yaklaşık 20 bin biletin satıldığını, sezon başıyla bu sayının daha da yükseleceğine inandıklarını aktardı.

Cenk Ergün, altyapından yetişen genç oyuncuların bu sezon A takımla antrenmanlara çıkacağını belirterek, Ozan Kabak gibi genç oyuncuların takımda oynama şansı bulacaklarını kaydetti.

Altyapıda yapacakları çalışmalara da dikkati çeken Ergün, hem altyapıdan hem de amatör takımlardan alınan gençleri, Galatasaray kültürüyle eğitip, hem yurt içinde hem de yurt dışında oynama imkanı sunacaklarını, kulübün geleceğinin bu gençler olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA