ETU Triatlon Avrupa Kupası Finalinde Madalyalar Sahiplerini Buldu

Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı ETU Triatlon Avrupa Kupası Finali, yaş grupları olimpik mesafede madalya ve plaketler sahiplerini buldu.

Beylikdüzü Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle, Gürpınar Sahili’nde başlayan ETU Triatlon Avrupa Kupası Finali’nde dereceye girenler madalyalarını aldı. İlk kez Gürpınar sahilinde gerçekleşen ETU Triatlon Avrupa Kupası Finali Olimpik kategoride ve Paratiratlon kategorilerinde yaklaşık 300 sporcu katıldı.

Yaş grupları olimpik kategorisinde kadın ve erkeklerin ayrı ayrı yarışacağı sporcular, bin 500 metre yüzme, 40 kilometre pedal çevirme ve 10 kilometre koşularıyla parkurlarını tamamladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı törenle dereceye giren sporculara madalyaları ve plaketleri takdim edildi.

“Spor benim hayatımı değiştirdi”

Operasyon sırasında mayına basarak ayağını kaybeden Ekrem Taşkın, paratiratlon kategorilerinde birinciliği göğüsledi. 2003 yılında operasyon sırasında sol diz altından ayağını kaybeden Taşkın sporun hayatını değiştirdiğini, sporla hayata tutunduğunu söyledi.

Gazi Taşkın, “Bu sporu 4 yıldır yapıyorum. Hocam sayesinde başladım. Bu sporla benim hayatım değişti. Hayata bakış açım değişti, her şey değişti. Ülkemi yurt dışında temsil etme şansı buldum. Organizasyonda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Parkur güzeldi, çok fazla zorlanmadan parkuru bitirdim. 2 gündür hiçbir şey yiyemiyorum açım, hastayım çünkü ama yarışı bitirmeyi başardım. Mutluyum. Engelin hiçbir zaman engel olmadığını düşünüyorum. Engelleri ortadan kaldıralım. Büyük, küçük, yaşlı herkesi spor yapmasını tavsiye ediyorum. Spor kardeşliktir, barıştır, dostluktur. Van Çaldıran’da gazi oldum. Operasyon sırasında mayına basmam sonucunda ayağımı sol diz altından kaybettim. Benim hayatım değişti ondan sonra. Hayata küstüm açıkçası. Spor benim hayatımı değiştirdi” diye konuştu.

Kaynak: İHA