3. Muay Thai Gençlik Kupası

15 Temmuz şehidi Emniyet Müdürü Ufuk Baysan adına düzenlenen müsabakalarda 32 sporcu ringe çıktı Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Durna: 'Türkiye genelinde şehitlerimiz adına şampiyonalar düzenliyoruz'.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın adına düzenlenen 3. Muay Thai Gençlik Kupası Düzce'de gerçekleştirildi.

Anıtpark Meydanı'nda kurulan ringde, gençler ve büyükler kategorilerinde kilolarına göre yarışan 32 sporcu, birinciliği elde etmek için ter döktü.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok kötü bir olayla karşılaştığını söyledi.

Hiç umulmadık bir yerde, ülkenin ekmeğini yiyen insanların darbe teşebbüsünde bulunduğunu aktaran Durna, şöyle konuştu:

'Ülkemizi bölmek ve kaos oluşturmak isteyenlerle karşılaştık. El birliği ile bu işin üstesinden geldik ama 250 şehit verdik. Bir şehidimiz de Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan. Bizler de Türkiye genelinde şehitlerimiz adına şampiyonalar düzenliyoruz. Bu akşam da güzel maçlar ve güzel bir kalabalık var.'

Türkiye'de muay thai sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını kaydeden Halil Durna, 'Federasyonumuzun kurulmasının üzerinden 14 yıl geçti ama çok hızlı ilerledik. Şu an 100 bin lisanslı sporcumuz var. Dünyada da çok iyi bir noktadayız. Daha iyi yerlere gelmek için çalışmalarımız da çok hızlı ilerliyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA