'Ülkemizin Bize Güvenini Boşa Çıkarmadık'

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı 2 altın, 2 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 12 madalya ile tamamlayan Karate Milli Takımı'nda sevinç yaşanıyor Başantrenör Erçin:'Bir olimpiyatta 12 madalya kazandık. Çok mutluyuz. Ülkemizin bize olan güvenini boşa çıkarmadık' 'Birkaç ufak tefek aksaklık olmasaydı organizasyonu 4 altınla bitirebilirdik. Bundan sonraki hedefimiz, altın sayımızı artırarak olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdürmek'

RECEP BİLEK - Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı 2 altın, 2 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 12 madalya ile tamamlayan Karate Milli Takımı'nın başantrenörü İbrahim Erçin, 'Bir olimpiyatta 12 madalya kazandık. Çok mutluyuz. Ülkemizin bize olan güvenini boşa çıkarmadık.' dedi.

Erçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatları 12 madalya ile tamamladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Elde ettikleri madalya sayısıyla çıtayı yükselttiklerini, bir sonraki olimpiyatlarda bu sayının üzerine çıkmak istediklerini belirten Erçin, 'Bir olimpiyatta 12 madalya kazandık. Çok mutluyuz. Ülkemizin bize olan güvenini boşa çıkarmadık. Çocuklarımız başarılı oldu. Sevinçten, mutluluktan konuşamaz hale geldik. Aldığımız madalyaları vatanımıza, milletimize armağan ediyoruz. Bundan sonraki olimpiyatlarda daha başarılı olmayı hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlar öncesinde hedeflerini 10 madalya olarak belirlediklerini dile getiren Erçin, şöyle devam etti:

'Geçen olimpiyatlarda 6 madalya almıştık, biri altındı. Bunu ikiye ya da üçe çıkarmak istiyorduk. Zaten takımlarda şampiyonluk bekliyorduk. Aslında birkaç ufak tefek aksaklık olmasaydı organizasyonu 4 altınla bitirebilirdik. Bundan sonraki hedefimiz, altın sayımızı artırarak olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdürmek.'

- 'İşitme engelliler okullarını tarayacağız'

İbrahim Erçin, işitme engellilerde sporcu bulmakta zorlandıklarını, bu nedenle okullarda genel bir tarama yapmayı planladıklarını aktardı.

İşitme engelliler okullarında henüz genel bir tarama yapamadıklarına işaret eden Erçin, '5-6 sporcuyla başladık, bugün sporcu sayısı 40-45'e ulaşmış durumda. Çocuklar birbirlerini çekiyorlar, getiriyorlar. Arkadaşlarına söylüyorlar, sayımız bu şekilde artıyor. Federasyonla bir tarama projesi olursa güzel olacak. Bir planlama yaptık, bu olimpiyattan sonra işitme engelliler okullarını tarayıp buradan sporcu seçmek istiyoruz.' diye konuştu.

Sporcularıyla uzun yıllardır çalıştıklarını, artık aile gibi olduklarını vurgulayan Erçin, şunları kaydetti:

'Karateyi hep beraber öğrendiler. Bazıları benim kulübümün sporcusu, bazıları daha önceden de sporcumdu. Dolayısıyla bir aile gibiyiz. Bir sporcum Babalar Günü'nde bana çok özel bir mesaj atmıştı. Babası vefat ettiği için beni babasının yerine koymuş. Çok duygulanmıştım. Dolayısıyla biz bir aileyiz, başarımız da bununla birlikte büyüyor.'

İbrahim Erçin, olimpiyatlarda herkesin işitme engelli olması dolayısıyla sporcuların kendilerini daha özgür hissettiğini belirterek, 'Sporcular birbirlerini daha iyi anlıyor ve öz güvenleri gelişiyor. Spor, işitme engellilerin sosyalleşmesi açısından çok önemli. Kimse arkadaşı için negatif bir şey düşünmüyor. Herkes arkadaşının kazanmasını istiyor ve kazanıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA