Kartepe Yaz Spor Okulları Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in üzerinde hassasiyetle durduğu “Yaz Spor Okulları” çocukların yoğun katılımıyla devam ediyor. 12 branşta verilen eğitimlerde çocuklar eğlenirken, bir taraftan da öğreniyor.

Geleceğimiz olan gençlerin eğitimlerine büyük önem veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in üzerinde hassasiyetle durduğu “Yaz Spor Okulları” çocukların ilgisini çekiyor. İlçe genelinde her yıl çocukların dört gözle beklediği ve yoğun ilgi gösterdiği “Yaz Spor Okulları” büyük katılımla başladı.

12 branşta 22 eğitmenin eşliğinde yapılıyor. Eğitime katılan çocuklar servislerle evlerinden alınıp, eğitim sonrasında evlerine teslim ediliyor.

Kartepe Belediyesi tarafından yaz aylarında ücretsiz olan kursları da yüzme, basketbol, voleybol, su kayağı, futbol, hentbol, tenis, güreş, karate, çim hokeyi, boks, halk oyunları branşlarında eğitim veriliyor. Uzman eğitmenler nezaretinde yapılan eğitimler Eylül ayına kadar sürecek.

Kayıtların başlaması ile çocukların yaz spor okullarına gösterdiği ilgiden büyük memnunluk duyduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yaz spor okullarımız ile bu yıl da çocuklarımıza yaz aylarını faydalı bir şekilde değerlendirme imkanı sunacağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimine katkı vermek, sokaklardan uzak tutarak kötü alışkanlık edinmelerinin önüne geçmek adına yaz ve kış spor okulları ile miniklerimizin sporu daha sağlıklı ve bilinçli yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Miniklerimiz gösterdikleri ilgi ile ücretsiz düzenlenen yaz spor okullarında yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirme imkanı bulacaklar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA