'İnanç Koç, Basketbolla 'İnanç Koç' Oldu'

Aktif sporculuk kariyerini sonlandıran İnanç Koç, basketboldan kopmadan Pınar Karşıyaka'da yardımcı antrenör olarak görev almaya hazırlanıyor İnanç Koç:'Böyle bir kariyeri geride bıraktığım için çok mutluyum' 'Karşıyaka benim yuvam, aktif oyunculuğu bitirecektim, bu geçişi burada yapmanın doğru olacağını düşündüm'.

ALİ KORKMAZ - Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon Yeşilgiresun Belediyespor formasıyla mücadele ettikten sonra aktif sporculuk yaşantısını sonlandırmaya karar veren ve yoluna antrenör olarak devam edecek İnanç Koç, böyle bir kariyeri geride bıraktığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

İnanç Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul 3-4. sınıftan itibaren ilgilendiği basketbolun zamanla hayatının anlamı olduğunu, yıldız takımla birlikte 25-26 senedir basketbol oynadığını ifade etti.

Hayatındaki 25-26 yılın hiçbir gününün basketbolsuz geçmediğini kaydeden İnanç Koç, şöyle konuştu:

'25-26 yılın bir günü bile basketbolsuz geçmedi, düşünmeden, oynamadan veya idman yapmadan... Hem keyif aldığım hem de hayatımı kazandığım, kazanırken de çok şey elde ettiğim basketbolun bana katkıları çok. İnanç Koç, basketbolla 'İnanç Koç' oldu. Böyle bir kariyeri geride bıraktığım için çok mutluyum. Elbette hatalarımız olmuştur, ufak tefek kırgınlıklar, dargınlıklar, yanlış yaptıklarımız mutlaka olmuştur ama umuyorum ki geride işini düzgün yapan bir İnanç Koç bırakmışızdır.'

Basketbol kariyerinde kendisi için en önemli olayın, Pınar Karşıyaka formasıyla Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu aktaran Koç, 'Profesyonel kariyerimde kazandığım ilk kupaydı. Karşıyaka'nın müzesinde olmayan Türkiye Kupası'nı hem de doğum günümde kazanmam dolayısıyla hayatım boyunca unutamayacağım bir gün.' ifadelerini kullandı.

- 'Basketbol beni bırakmadı'

İnanç Koç, sezon bittikten sonra oyunculuk kariyerine devam etmesi için 2-3 takımdan teklif geldiğini ancak yardımcı antrenörlüğü seçtiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Basketbol beni bırakmadı, basketbolun bir emekçisi olarak devam ediyorum. O dikdörtgen parkenin içinde aktif olarak oynamak herkese bu kadar uzun süre nasip olmaz. Çok sağlık problemi yaşamadan 20 sene sürdürdüm ama şartlar sizi öyle bir yere getiriyor ki Karşıyaka benim yuvam, aktif oyunculuğu bitirecektim, bu geçişi burada yapmanın doğru olacağını düşündüm.'

Hayatı boyunca hep hedeflerinin olduğunu anlatan İnanç Koç, 'Önümüzdeki süreçte Avrupa Ligi antrenörlüğü neden olmasın.' diye konuştu.

İnanç Koç, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'na henüz takım elbise ile çıkmadığını belirterek, 'O tecrübem yok ama biliyorum ve inanıyorum ki o takım elbiselerle de oyunculuktaki o heyecanı, tutkuyu, isteği arzuyu hissedeceğim.' değerlendirmesinde bulundu.

- İnanç Koç'un basketbol kariyeri

Basketbola Tuborg takımında başladıktan sonra Beşiktaş, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Banvit, İçel Büyükşehir Belediyespor, TOFAŞ ve Yeşilgiresun Belediyespor'da mücadele eden İnanç Koç, ilk maçına 4 Ekim 1997'de Fenerbahçe karşısında çıktı.

Süper Lig'de 500 maçta forma giyen İnanç Koç, ligdeki son müsabakasını Yeşilgiresun Belediyespor formasıyla TOFAŞ'a karşı 6 Mayıs 2017'de oynadı. Ligde 3 bin 500 sayı barajını aşan 38 yaşındaki İnanç Koç, aynı zamanda bin 500 ribaunt rakamını geride bırakmayı başardı.

Kaynak: AA