Gençlerbirliği Galibiyet Yüzü Görmedi

Sezon öncesi yurt dışı kampını Hollanda'da yapan Gençlerbirliği, oynadığı 7 hazırlık maçında da galip gelemedi Teknik direktör Özat'ın yeni transferlerini görme imkanı bulduğu maçlarda kırmızısiyahlılar, 9 gol yerken, 5 kez rakip fileleri havalandırabildi.

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, sezon öncesi Hollanda'da oynadığı 7 hazırlık maçının hiçbirinde galip gelemedi.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde 30 Haziran'da sezon açılışını yapan kırmızı-siyahlı ekip, 12 Temmuz'da 2. etap çalışmaları için Hollanda'nın Arnhem kentine gitti.

Transfer döneminde kadrosuna kattığı Petar Skuletic, Ousmane N'Diaye, Elvis Manu, Diallo Guidileye, Serdar Özkan, Ahmet İlhan Özek, Zeki Yavru, Erdi Can Şehit ve altyapıdan A takıma alınan Berat Ayberk Özdemir ile Yıldırım Mert Çetin'i Hollanda kafilesine dahil eden başkent ekibi, yurt dışında 7 hazırlık karşılaşması yaptı.

Hollanda'da ilk olarak Yunanistan ligi ekiplerinden Panathinaikos ile karşılaşan Gençlerbirliği, sahadan 1-0 yenik ayrılırken, İngiltere'nin Reading ve Hollanda'nın NAC Breda takımları ile 2-2 berabere kaldı.

Yurt dışı kampındaki 4. maçında Hollanda'dan PEC Zwolle'ye 2-0 yenilen kırmızı-siyahlılar, aynı ülkeden Heerenveen'e ise 1-0 kaybetti.

Hazırlıklarının son bölümünde İspanya'dan takımlarla karşılaşan başkent ekibi, Real Sociedad (1-1) ve Granada (0-0) karşısında sahadan beraberlikle ayrıldı.

Hollanda'da oynadığı 4 karşılaşmayı kaybeden, 3 maçta ise berabere kalan Gençlerbirliği, kalesinde 9 gol gördü, sadece 5 kez gol sevinci yaşayabildi.

Teknik direktör Ümit Özat'ın yeni transferlerini görme imkanı bulduğu hazırlık maçlarında kırmızı-siyahlıların gollerini Abdul Rahman Khalili, Ahmet İlhan Özek, Halil İbrahim Pehlivan, Tokelo Anthony Rantie ve yeni transfer Skuletic kaydetti.

Yurt dışı kampının ardından bugün Türkiye'ye dönen başkent ekibi, 31 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00'da yapacağı antrenmanla sezon hazırlıklarına devam edecek.

Kaynak: AA