Bakan Osman Aşkın Bak, Deaflypıcs 2017 Şampiyonu Hentbolcuları Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda Rusya ile oynadığı maçı kazanarak şampiyon olan İşitme Engelli Erkek Hentbol Milli Takımı’nı tebrik etti.

Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları erkek hentbol finalinde Türkiye, Rusya’yı 30-26 yenerek şampiyon oldu. Çarşamba Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmasının ilk yarısını 13-11 üstün tamamlayan milliler, sahadan da 30-26 galip ayrılarak altın madalyaya ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Deaflympics Samsun 2017’de şampiyon olan İşitme Engelli Erkek Hentbol Milli Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları tarihinde takım oyunlarında ilk defa futbol, hentbol ve voleybolda finale çıktık. Bugün oynanan voleybol ve hentbol maçlarımızı kazanarak şampiyon olmanın haklı gururunu yaşıyoruz, İnşallah futbolda da kazanıp şampiyon olacağız. Hentbol Milli Takımımızın şampiyonluğa ulaşmasında emeği geçen sporcu kardeşlerimi ve değerli hentbol camiasını en içten ve kalbi duygularla tebrik ediyorum. Bize bu sevinci yaşattığınız için Allah hepinizden razı olsun.”

Kaynak: İHA