Kırkpınar'da bilet satış rekoru kırıldı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 656’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bilet satışında tüm zamanların rekorunun kırıldığını söyledi. Başkan Gürkan, Sarayiçi Er Meydanında 3 gün süren yağlı güreşlerde 390 bin TL’lik bilet satışı gerçekleştiğini ifade etti.

Başkan Gürkan, meclis salonunda yaptığı açıklamada, 'Bu yıl en kaliteli, en kıran kırana güreş oldu. Bunu herkes söylüyor. İlk defa başpehlivan final güreşinden önce kapıları açmadık. Stat dolsun, dolu gözüksün diye açıyorduk. İlk kez bu yıl kapıları açma gereği duymadık. Bilet satışında rekor kırıldı. En fazla biletin satıldığı yıl oldu. 390 bin TL'lik bilet satışı gerçekleşmiş' dedi.

“Kırkpınar fuara dönmeye başladı”

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinde bu yıl lunapark olmadığını belirten Başkan Gürkan, 'Bu yıl koku yapacak yiyecekler Sarayiçi'ne alınmadı. Yiyecekleri bir yere topladık. Her yıl Kırkpınar'a girişte solda lunaparkımız oluyordu. Her yıl olduğu gibi ihaleye çıktık, ihaleye giren olmadı. İşletmeciler kapıda bekliyor ama içeri girmiyorlar yani ihaleye katılmıyorlar. Ben de neden ihaleye girmediklerini sordum. Dışarıdan giren olursa onlar da girecekmişler eğer girmeyen olmazsa fiyat düşecekmiş. Bunu düşünmüşler. Bu tezgah kimsenin aklına gelmez. O zaman fiyatı düşürmeden bir daha çıkın diye talimat verdim. Yine arkadaşlar kapıda bekliyor. İhaleye giren olmadı. Madem kimse ihaleye girmiyor ‘Boş kalsın' dedim. Sonuç itibari ile lunapark olmadı bu sene. Biz de belediye olarak lunapark alanına şişme oyun aletleri kiraladık. Çocuklar oynadı, zıpladı. 4 yıldır Kırkpınar'da işleyiş anlamında lunapark anlamında hiçbir değişiklik yok. Koku yapan yiyecekler sokmadık, seyyar satıcı yok, tuvaletler ücretsizdi. İlk defa bu yıl şöyle bir cümle duydum. ‘Kırkpınar fuara dönmeye başladı' dedim ki ‘Kırılma noktası lunapark mıydı? Sonra düşündüm. Öbür tarafta konserler olurken sanatçının sesi çıkmaya çalışıyordu, bir taraftan da lunaparkın müziğini duyuyordunuz. Her konserde lunaparkın sesini kısması için uyarı yapıyorduk. Ben lunapark olmayınca farkına vardım. Bu sene ona göre düzenleme yapacağız' ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA