'KKTC Sporuna Türkiye'deki Takımlardan Destek Bekliyoruz'

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 'Kıbrıs Türk futbolu ve sporu üzerindeki izolasyon ve ambargoların aşılabilmesi için Türkiye'deki futbol ve diğer tüm branşlardaki spor takımlarından iş birliği ve destek bekliyoruz' 'KKTC'de büyük taraftar kitlesine sahip takımların, KKTC futbol takımları ile dostluk maçı yapması ilk aşamada sporla uğraşan gençliğimizi cesaretlendirecektir'.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk futbolu ve sporu üzerindeki izolasyon ve ambargoların aşılabilmesi için Türkiye'deki futbol ve diğer tüm branşlardaki spor takımlarına iş birliği ve destek çağrısında bulundu.

Bakan Ertuğruloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, KKTC'ye uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyon ve ambargolardan en fazla gençlerin muzdarip olduğunu belirterek, ana vatan Türkiye’nin desteğiyle bu kısıtlamaların bir dereceye kadar aşılabildiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının yıllar süren müzakere sürecinde ambargolarla mücadele etmeye devam ettiğine ve bu şekilde 50 yıl kaybedildiğine dikkati çeken Ertuğruloğlu, 'Kıbrıs Türk futbolu ve sporu üzerindeki izolasyon ve ambargoların aşılabilmesi için Türkiye'deki futbol ve diğer tüm branşlardaki spor takımlarından iş birliği ve destek bekliyoruz.' ifadesini kullandı.

Kendi spor camialarının yanı sıra Türkiye'nin spor kulüplerinden de haklı beklentilerinin olduğunu kaydeden Ertuğruloğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

'Türkiye futbol takımları ve diğer branşlardaki spor takımları, Türkiye tarafından resmi olarak tanınmasa da Güney Kıbrıs takımları dahil tüm branşlardaki spor takımlarıyla uluslararası alanda dostluk maçları dahil müsabakalara çıkmaktadır ancak Kıbrıs Türk takımları ile dostluk maçına bile çıkılmaması, gençliğimizi ve halkımızı derinden yaralamakta, güvenini sarsmakta ve motivasyonunu kırmaktadır. BM İyi Niyet Misyonu çerçevesinde sürdürülen Kıbrıs müzakere sürecinin bittiğinin açıklandığı bu yeni dönemde ana vatan Türkiye spor takımlarından KKTC sporuna daha fazla destek bekliyoruz.

KKTC'de büyük bir taraftar kitlesine sahip takımların KKTC futbol takımları ile dostluk maçı yapması ilk aşamada sporla uğraşan gençliğimizi cesaretlendirecektir. Spor alanındaki iş birliğinin artırılması özelde Kıbrıs Türk sporu, genelde ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak, ülkemiz üzerinde uygulanan insanlık dışı ambargolara karşı sesimizin uluslararası platformlarda daha güçlü duyurulmasına vesile olacaktır.'

Kaynak: AA