Çeşme Belediyespor Yeni Sezonda Kadrosunu Güçlendiriyor

Bölgesel Amatör Lig (BAL) için mücadele eden Çeşme Belediyespor, bir günde iki transfer daha yaparak 13’üncü transferini gerçekleştirdi.

Yeni sezon için güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen ve Süper Amatör Ligde mücadele eden Çeşme Belediyespor, Altay alt yapısından yetişen 23 yaşındaki stoper Ogün Nasuhoğlu ve Bucaspor alt yapısından yetişen ve son olarak Alanya U-21’de ön libero oynayan 20 yaşındaki Berk Özserttaç’ı kadrosuna dahil etti.

Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, takımın hem gençleştiğini, hem de kaliteli sporcularla güçlendiğini vurgulayarak, Bölgesel Amatör Lig (BAL)’ini hedefledikleri söyledi.

Gün, "Kimlikleri sporculukları kadar önemli futbolcular aldığımızı zannediyorum. Yaşamadan görmek mümkün değil, ama aldığımız referanslar, sporcuların konumları, beni çok umutlandırdı. Hem sporculukları, hem sahadaki kimlikleri ile, Çeşme Belediyespor’a güç katacaklarına inanıyorum. Genç ve başarıya endekslenmiş çocuklar. Profesyonelliği düşünen, kendi bulundukları ortamda bir çıkış bulamayan, hem Çeşme Belediyespor’u bir yerlere getirecek, hem de kendileri için bir çıkış yakalayacaklarına inanıyorum. Yüzlerinden heyecan fışkırıyor. Onların heyecanı beni de hırslandırıyor. Umuyorum ki bu yıl BAL Ligi hedefimize ulaşacağız. BAL’ı da çok çabuk geçeceğimize inanıyorum" diyerek hedeflerini anlattı.

Alt yapıyı çok önemsediğini sık sık dile getirdiğini hatırlatan Gün, "A takımın bu kadar yukarıda olmasını istememin nedeni; alt yapıya örnek olmaları. Yarı profesyonelliği sürdürmeye çalışırken, alt yapıyı da dört dörtlük götürmeye çalışıyoruz. Bizim alt yapımız, hiçbir amatör kümede yoktur. Alt yapıyı çalıştıran hocalarımızın yüzde 85’i akademi mezunu. İşini iyi bilen, en okumuşları alt yapıya hoca olarak verdik. Alt yapıdaki çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Çeşme Belediyespor, bana göre bu yapısını 7-8 yıl devam ettirebilirse, neler olabileceğini hep beraber göreceğiz. Amacımız her branşta olduğu gibi satrançta da bir üst lige çıkmak, ama maalesef kulüplerin çekici lokomotifi futbol. Futbolda transfer yapıyoruz. Ama ben diğer branşlarda transfere çok sıcak bakmıyorum. Satranç alt yapısı Çeşme’de yeterli mi? Onu bilemiyorum. Ben satranç takımının yüzde 85-90’ının Çeşmeli olmasını istiyorum. Çeşme’de satranç sporcuları yetiştirebilirsek, niye birinci lige çıkmayalım? Öncelikle tümü kendimizden olan bir ikinci lig takımı kurarak ikinci ligdeki varlığımızı sürdürelim. Şu anda sekiz kişilik takımımızda dışarıdan dört sporcu var. Bu takımın yüzde 90’ını Çeşmeli yaptıktan sonra bir üst ligi düşünelim. Bu yıl da konuk takım seyircisi için 200 kişilik tribün yapıyoruz. Dalyan yolundaki sahamızdaki tribünlerin bir bölümünü buraya getireceğiz. Dalyan yolundaki sahada boşalan bölüme de bir ağırlık merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bu ağırlık merkezinden bütün branşlarımız yararlanacak. Özellikle alt yapı için ağırlık merkezi önemli" dedi.

Kaynak: İHA