Başakşehir istediğini aldı

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren Medipol Başakşehir, Belçika'da müthiş bir maçın ardından avantajla döndü. 2-0 geriye düştüğü deplasmanda 3-2 öne geçen temsilcimiz, 90 dakika sonunda 1 puana razı oldu.

Başakşehir istediğini aldı
Maça isteiği gibi başlayamayan Medipol Başakşehir, 5. dakikada Dennis ve 16. dakikada Denswil'in golleriyle devreyi 2-0 geride kapattı. İkinci yarıda ise bambaşka bir Başakşehir vardı. 59'da Mossoro'nun harika golüyle farkı bire indiren Başakşehir, yeni yıldızı Elia'nın 63. dakikadaki şık golüyle skora dengeyi getirdi. 74. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Mossoro, Başakşehir'i 2-0 geriden 3-2 öne geçiren gole imza attı. Ancak 78. dakikada Denswil'in frikik golüne engel olamayan turuncu lacivertliler, Belçika'da 1 puana razı oldu.
Bu maçında rövanşı 2 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.

Başakşehir istediğini aldı
.
MAÇTAN DAKİKALAR...

VE MAÇ SONA ERDİ... BRUGGE: 3 BAŞAKŞEHİR: 3

79′ GOL… Yine serbest vuruş ve yine top ağlarımızda… Ceza yayı sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Stefano Denswil sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ve barajın yanından geçen top sol köşeden filelerle buluşuyor.

74′ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLL!!!!!!!!!!! Temsilcimiz Marcio Mossoro ile öne geçiyor! Güzel paslaşmaların ardından sol çaprazda topla buluşan Edin Visca ara pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Marcio Mossoro'ya gönderiyor. Marcio Mossoro kaleci ile karşı karşıya pozisyonda aşırtma vuruşunu yapıyor ve topu sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.

64′ GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL!!!! Turuncu lacivertliler Eljero Elia ile 2-0 geriye düştüğümüz müsabakada 2-2'yi yakalıyor!

59′ GOOOOOOOOOLLLLLLL!!!! Temsilcimiz Marcio Mossoro ile durumu 2-1'e getiriyor! Sağ çaprazda rakibinden topu çalan Mahmut Tekdemir pasını ceza yayı gerisindeki arkadaşı Marcio Mossoro'ya gönderiyor. Marcio Mossoro ceza yayına girer girmez sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ve topu iki direğin birleştiği sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.


51′ Club Brugge savunmasının yaptığı hatayı değerlendirerek araya giren Emmanuel Adebayor topu rakibinden sökerek kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak hakem Paolo Silvio Mazzoleni, Emmanuel Adebayor'un rakibine faul yaptığını işaret ediyor.

48′ Sol kanattan gelişen atağımızda Mahmut Tekdemir ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Emmanuel Adebayor'un kafa ile indirdiği topu Marcio Mossoro kontrol edemiyor ve meşin yuvarlak ceza sahası içi sol çaprazına doğru yöneliyor. Bu noktaya hareketlenen Eljero Elia bekletmeden sert vuruyor ancak yerden seken top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

46′ Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Club Brugge'un vuruşu ile başlıyor.

Mücadelenin ilk yarısını temsilcimiz Başakşehir 2-0 geride kapattı!

35′ Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Eljero Elia sağ ayağı ile harika bir şut çıkartıyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.
31′ Sağ kanat köşe bayrağının hemen önünden kullandığımız serbest vuruşta Emre Belözoğlu ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

22′ Mahmut Tekdemir'in pası ile sol kanatta topla buluşan Eljero Elia dönerek ceza sahasına doğru hareketleniyor ancak hakem Paolo Silvio Mazzoleni golcü oyuncunun pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.

16′ GOL… Malesef bir kez daha top ağlarımızda… Stefano Denswil ceza yayının gerisinden kullanılan serbest vuruşta topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor: 2-0.

12′ Marcio Mossoro sağ çaprazda topla buluşuyor ve ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Eljero Elia kendisinden seken topu altıpas sol tarafında kontrol ediyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak savunma son anda bu topa müdahale ederek gole izin vermiyor.
5′ GOL… Ev sahibi ekip Emmanuel Bonaventure'nin golü ile öne geçiyor. Orta sahada kaptırdığımız top sonrasında Lior Refaelov'un pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Emmanuel Bonaventure topu yaya doğru sürüyor ve yerden vuruşu ile meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.
3′ Ev sahibi Club Brugge kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.