Mersinli Genç Okçu İstanbul'dan Şampiyonlukla Döndü

İstanbul Okçular Vakfı’nda yapılan “15 Temmuz Şehitleri Gençler-Kadetler Türkiye Şampiyonasından" şampiyonlukla dönen Ali Aydın, İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’i makamında ziyaret ederek, sevincini paylaştı.

20-23 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Okçular Vakfında yapılan şampiyonada Klasik Yay Yıldız Erkekler kategorisinde İçelli okçu Ali Aydın, en yüksek puanı alarak sıralamayı birincilikle bitirdi. Bu sonuçla aynı zamanda Milli Takıma da giren Aydın, dünya şampiyonasına da katılmaya hak kazandı. Şampiyona dönüşü sevincini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ile paylaşan Aydın, Arjantin’in Risoria şehrinde yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Turnuvadan şampiyonlukla dönen sporcuyu tebrik eden Müdür Güneş ise dünya şampiyonasında İçelli okçuya başarılar diledi

Okçuluk Antrenörü Alper Çoşar da dünya şampiyonasının 2018’de yapılacak olan Gençlik Olimpiyatlarının kota yarışması olduğu için sporcunun Milli Takıma girmesinin önem arz ettiğini ve bunun içinde gece gündüz çalışarak bunu başardıklarını dile getirdi. İyi bir çalışma ortamında antrenman yaptıklarını dile getiren Coşar, desteklerinden dolayı Müdür Güneş’e teşekkür etti.

Ayrıca Arjantin’de yapılacak olan dünya şampiyonasına Avrupa ve dünya şampiyonu İçelli Milli sporcu Aleyna Akçınar da genç bayanlar makaralı yay kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek.

Kaynak: İHA