Görme Engelli Judocunun Avrupa Heyecanı

İngiltere'de düzenlenecek Görme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası'na katılacak milli sporcu Onur Taştan, hedefini birincilik olarak belirledi Milli judocu Onur: 'Avrupa Şampiyonası'nda hedefimiz tabii ki birinci olmak. Bunun için elimizden geleni yapacağız' 'Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak, İstiklal Marşı'mızı okutmak ve ülkemizin bayrağını diğer ülkeler karşısında dalgalandırmaktır'

ÖMER HAKAN KİBAR - Görme engelli milli judocu Onur Taştan, ağustos ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefini kürsünün en üst basamağı olarak belirledi.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) çalışmalarına devam eden milli sporcu, İngiltere'de, 4-6 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda +100 kiloda altın madalya kazanmak için mücadele vereceğini anlatarak, 'Avrupa Şampiyonası'nda hedefimiz tabii ki birinci olmak. Bunun için elimizden geleni yapacağız.' dedi.

Doğuştan kronik görme engelli olarak dünyaya geldiğini aktaran Onur, 'Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi başarıyla temsil etmek için çalışmalarıma devam ediyorum. Allah nasip ederse, Avrupa Judo Şampiyonası'nda vatanımızı en iyi şekilde yurt dışında temsil edeceğim.' diye konuştu.

Babasının tekvando antrenörü olması nedeniyle spor hayatına 7 yaşında bu branş ile başladığını dile getiren Onur, 'Çocukluğumdan itibaren sporla ilgilendim. Mücadeleci olduğum için bireysel sporlara yöneldim. Görme engelim arttığı için tekvandoyu bırakarak, babamın tavsiyesi ile 2015 yılında judoya yöneldim.' ifadelerini kullandı.

- Yüzde 90 görme kaybı yaşıyor

Mevcut durumunda yüzde 90 oranında görme kaybı yaşadığına dikkati çeken Onur, şöyle konuştu:

'Bu nedenle judoya başlarken gözlerimin derecesi ilerleyince psikolojik bir çekingenlik oluştu. Bunları aşmayı başardım. İlk adımın ardından judoda başarıların arkası gelmeye başladı. Bu branşın her yönden faydasını görüyorum. Çok severek yaptığım ve zevk aldığım bir branş.'

- Hedefini yüksek tutuyor

Görme engelli milli judocu Onur Taştan, hedefini yüksek tutarak, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda başarılı olmak istediğini ifade etti.

Hiç bir sporcunun çalışmadan başarılı olamayacağını vurgulayan milli judocu, '2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olmak istiyorum. Hedefi her zaman çok yüksek tutmak zorundasın ki oraya ulaşabilmek için daha iyi mücadeleler verebilesin. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak, İstiklal Marşı'mızı okutmak ve ülkemizin bayrağını diğer ülkeler karşısında dalgalandırmaktır.' değerlendirmesini yaptı.

Olimpiyatlar için çok çalışması gerektiğinin bilincinde olduğunu belirten Onur, şöyle devam etti:

'Olimpiyatlara çok uzun bir süre var ancak çok kısa bir zaman varmış gibi çok çalışmak lazım. Çünkü olimpiyatlarda en iyiler var. En iyilerin olduğu yerde işiniz hiçbir zaman kolay olmaz. Kimse çok çalışmadan derece yapamaz. Bu süreçte hedef büyük olduğundan dolayı herkes bir çalışıyorsa benim beş katı çalışmam lazım. Herkes beş katı çalışıyorsa benim on katı çalışmam lazım. Çünkü arayı kapatarak ve herkesin önüne geçerek, birinci olmak istiyorum.'

Başarılı sporcuların düzenli ve devamlı bir çalışma içinde olduklarını anlatan milli judocu, 'Birinci olan sporcunun bizden tek farkı düzenli ve devamlı çalışması. Bir idmanı kaçırmak insanı çok geriye götürebiliyor. Diğer sporcular her gün çalışıyorlar, bizden tek farkları bu. Hocalarımız sağ olsun, diğer sporcularla arayı kapatalım diyerek bizi kampta her gün sabah ve akşam çalıştırıyorlar.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA