'En Zevkli Kırkpınar'

TGF Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Ayhan:'22 yıldır Kırkpınar müsabakalarını takip ediyorum. Seyrettiğim en zevkli Kırkpınar'dı'

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ilişkin, 'Seyrettiğim en zevkli Kırkpınar'dı.' dedi.

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsmail Balaban'ın başpehlivan olduğu organizasyonda, müsabakaların kıran kırana geçtiğini söyledi.

Antalyalı başpehlivan İsmail Balaban'ı tebrik eden Ayhan, '22 yıldır Kırkpınar müsabakalarını takip ediyorum. Seyrettiğim en zevkli Kırkpınar'dı.' değerlendirmesinde bulundu.

Kırkpınar'da artan seyir zevkini güreşçilerin iyi hazırlık döneminden geçmesine bağlayan Ayhan, şöyle devam etti:

'Güreşçilerimiz eskiye göre daha profesyonel çalışıyor. Milli takım kamplarında bir yılı dörde böleriz. Hazırlık, müsabaka, ağırlık ve geçiş dönemi şeklinde. Bu sistemi artık yağlı güreşçiler de uyguluyor. Bu nedenle güreşler daha çekişmeli ve zevkli geçiyor.'

Ayhan, Kırkpınar'da yaptığı oyunlarla seyircilerin beğenisini kazanan İsmail Balaban'ın kariyerinin başından bu yana yağlı güreşte mücadele ettiğine dikkati çekerek, 'Bunun için oyunları iyi biliyor. Bu yıl Kırkpınar'a en iyi İsmail Balaban hazırlanmış. Bunun sonucunda da şampiyon oldu.' ifadelerini kullandı.

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yeni er meydanında yapılmasının planlandığını hatırlatan Ayhan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bu konuyu görüşeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA