Eller Tetikte Gözler Hedefte

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları kapsamında Bafra’da gerçekleştirilen atıcılık müsabakalarını heyecanla takip etti.

Dünyanın 3’üncü en büyük spor organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları müsabakaları kıran kırana sürüyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da 6 kıtadan binlerce sporsever Samsun’da buluştuğu müsabakaları yakından takip ediyor.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile birlikte Bafra’da devam eden atıcılık müsabakalarını izleyen Başkan Yılmaz, "3 yıllık bir çalışmanın emeği olan İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsunumuzda tüm heyecanı ile sürüyor. Biz de her fırsatta müsabakaları yerinden takip ediyoruz. Sporcularımızın ve sporseverlerimizin heyecanını birlikte yaşıyoruz. Tüm branşlarda kıyasıya bir mücadele var. Ben hem milli takımımıza hem de tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın önemli olan güzel dostluklar ve kurulan güzel iletişimdir. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

10 metre kadınlar havalı tüfek mücadelesini izleyen Başkan Yılmaz, müsabaka sonunda tüm sporcuları tebrik etmeyi de ihmal etmedi. Yapılan atışlarda ilk grupta yarışan atıcılık Milli takım sporcusu Ayşe Temur yaptığı atışlar sonunda 363 puanla sıralamada 8. olurken, 1. sırayı 414.4 puanla Rus sporcu Dina Droganova, 2. sırayı 408.8 puanla Ukraynalı Violeta Lykova, 3. sırayı 407.3 puanla Hindistanlı Priyesha Deshmukh, 4. sırayı 396.3 puanla Alman Sabrina Eckert aldı. İlk sonuçlara göre ilk 4 sporcu finale gitme hakkı kazandı.

Kaynak: İHA