TEB Bursa Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası

Turnuvada milli tenisçi İpek Soylu'yu finalde yenen Rus Zhuk, şampiyonluğu elde etti.

3. TEB Bursa Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda Rus tenisçi Sofya Zhuk, şampiyon oldu.

Podyum Tenis Kulübünde gerçekleştirilen turnuvanın şampiyonluk maçında, İpek Soylu ilk seti 6-4 kazandı. İkinci sette ise kontrolü rakibine kaptıran İpek, 4-1 öne geçtiği seti 6-3 kaybetti. Rus tenisçi Zhuk, mücadeleyi final setine götürdü.

Karar setine güçlü bir giriş yapan Soylu, oyunlarda sırasıyla 4-1 ve 5-3'lük üstünlükleri yakalayarak, kupaya göz kırptı. Ancak pes etmeyen Zhuk, skoru önce 5-5'te dengelerken, ardından maçı 'tie-break'e uzattı.

Dolu tribünler önündeki kıyasıya finalin galibini belirleyen 'tie-break'te, arka çizgiden gönderdiği yüksek vuruşla topun çizgiye çarpıp İpek Soylu'yu yanıltmasıyla 6-5 öne geçen Zhuk, maç puanında çıkardığı 'backhand'in fileye temas edip içeri düşmesiyle skoru 7-5 yaptı ve 2 saat 28 dakika sonunda mücadeleyi kazandı.

Bursa'daki 12 maçlık yenilmezlik serisi son bulan İpek Soylu, 2'ncilik başarısının karşılığı olarak 48 puan ve 4 bin 900 dolar alırken, profesyonel kariyerinin 6. tekler zaferini elde eden Zhuk ise 80 puan ve 9100 dolar para ödülünün sahibi oldu.

Şampiyon Zhuk ve finalist İpek Soylu'ya kupalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhan Satık ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin verdi.

Kaynak: AA