Düzce Belediyesi 11. Geleneksel Yağlı Güreşleri

Müsabakalarda 55'i başpehlivan yaklaşık bin güreşçi kispet giydi Düzce Belediye Başkanı Keleş: 'Geçen hafta yapılan ve ilgiyle izlenen Kırkpınar Güreşleri'nin rövanşı burada yapılacak, güreşi seviyoruz ve bu spora değer veriyoruz'.

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Yağlı Güreşleri, 55'i başpehlivan yaklaşık bin güreşçinin katılımıyla başladı.

Düzce Belediyesince Çolak İsmail Atay Er Meydanı'nda gerçekleştirilen müsabakalarda güreşçiler, 14 kategoride ter döküyor.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyon kapsamında Türkiye'de eşi, benzeri görülmemiş müsabakaların yapıldığını savundu.

Kırkpınar Güreşleri'nin ardından güzel ve kıran kırana bir mücadelenin başladığını aktaran Keleş, şöyle konuştu:

'Burası yağlı güreşlere farklı bir anlam kazandırıyor. Bir anlamda Kırkpınar'ın rövanşı yapılıyor. Kırkpınar Güreşleri'ne katılan tüm sporcular burada. Geçen hafta yapılan ve ilgiyle izlenen Kırkpınar Güreşleri'nin rövanşı burada yapılacak, güreşi seviyoruz ve bu spora değer veriyoruz. Belediye olarak Türkiye'de ilk kez kapalı güreş salonunu bu spora kazandırdık.'

Vatandaşların güreşlere gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Keleş, günün ilk müsabakalarında tribünlerin dolduğunu, çok güzel güreşler yapılacağını belirtti.

Başpehlivanların yanı sıra diğer kategorilerde de katılımın yüksek olduğunu vurgulayan Mehmet Keleş, 'Antalya, Balıkesir, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Sivas, Samsun ve Ordu gibi illerden pehlivanlarımız kozlarını paylaşıyor. Burada tüm Türkiye'nin katılımı ile bir olimpiyat gerçekleştiriliyor. Güreşlerimiz her geçen gün daha da güzelleşip daha da geleneksel hale geliyor.' ifadelerini kullandı.

Kazananlara altın madalyanın verileceği müsabakalar gün boyu sürecek.

Kaynak: AA