'Başarımızı Olimpiyatlara Taşımak İstiyoruz'

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan:'Altyapı gücümüzü yukarıya doğru itip olimpiyatlarda ülkemize madalyalar kazandırmak istiyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Yaptığımız bu kadar önemli çalışmaların taçlanabilmesi için olimpiyatlarda madalya almamız gerektiğini düşünüyoruz' 'Biz inanıyoruz ki eğer olimpiyat kotası alırsak olimpiyatlarda madalya da alırız. İlk hedefimiz olimpiyat kotası alabilmek'

İBRAHİM YOZOĞLU - Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarındaki başarılarını olimpiyatlara taşımak istediklerini söyledi.

Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapı olarak çok güçlü bir federasyon olduklarını bildirdi.

Federasyonun bu gücünü kendi kulüpleri, antrenörleri ve hakem camiasından aldığını belirten Delihasan, şu anda altyapıda herhangi bir sıkıntıları bulunmadığını, buradan gelen sporcuları yukarıya taşıma konusunda da iyi bir durumda olduklarını belirtti.

En son Minikler Avrupa Şampiyonası'nda kategorilerin hemen hepsinde madalya aldıklarını ifade eden Delihasan, başarıların sürmesi için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Avrupa Şampiyonası'nın ardından gerçekleştirilen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda da 12 kategorinin 11'inde madalya alarak büyük bir başarı elde ettiklerini hatırlatan Delihasan, 'Bu başarımızı olimpiyatlara taşımak istiyoruz. Bu altyapı gücümüzü yukarıya doğru itip olimpiyatlarda ülkemize madalyalar kazandırmak istiyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Yaptığımız bu kadar önemli çalışmaların taçlanabilmesi için olimpiyatlarda madalya almamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de gayretle çalışıyoruz.' diye konuştu.

- 'İlk hedefimiz olimpiyat kotası alabilmek'

Esat Delihasan, karatede Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında 16 kategorinin bulunduğunu, ferdi olarak da 12 kategori olduğunu ifade ederek, bu 12 sıkletin olimpiyatta 4 kategori azaltılarak sayısının 8'e düştüğünü anlattı.

Erkeklerde 50 ile 55, 60 ile 67, 84 ile 84+, kadınlarda da 68 ile 68+ kilo kategorilerinin birleştirildiğini vurgulayan Delihasan, şunları kaydetti:

'Burada bizim avantajımız var. Bir aksilik olmazsa şu anda 50-55 ya da 60-67 kilolardaki bütün sporcularımız olimpiyat kotası alabilecek durumda. Burada bir de kendileriyle yarışacaklar. Tamamının olimpiyatlarda yarışması söz konusu değil. Yani Uğur Aktaş ile Enes Erkan aynı kota için mücadele verecek. Hem kendi kilolarında öne çıkacaklar hem de birbirlerini geçmek için mücadele verecekler. Bu da olimpiyatlara gidecek olan sporcularımızın daha güçlü olmasını sağlayacak. İnşallah kota alırız. Kota alma süreci çok zor. Bunu iyi anlatmamız gerekiyor, çünkü kamuoyunda yanlış bir algılama var. Türkiye'de sporcuların şu anda karatede olimpiyatlara gidebilmesi için dünyada ilk 9'a girmeleri lazım. Bu da birleşik sıkletlerin ilk 9'una girerek olacak. Örneğin 84 ile +84 gibi iki sıkletin birleşimden puanlamada ilk 9'a girmemiz gerekecek. Biz inanıyoruz ki eğer olimpiyat kotası alırsak olimpiyatlarda madalya da alırız. İlk hedefimiz olimpiyat kotası alabilmek.'

Kaynak: AA