'Altyapılarda, İşitme Engelliler İçin Takım Kurulmalı'

İşitme Engelliler Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Bülent Dursun:'İşitme engellilerin sporcu olabilmesi için altyapının önemi çok büyük. Altyapılarda, işitme engelliler için takım kurulması ve tercümanlar eşliğinde eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum'

EMRE DOĞAN - Samsun'un ev sahipliği yaptığı 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele eden Erkek Milli Basketbol Takımı'nın oyuncusu Bülent Dursun, işitme engellilerin sporcu olabilmesi için altyapılarda takım kurulması gerektiğini söyledi.

Milli basketbolcu, kariyeri, milli takım, işitme engelli sporcu adayları ve organizasyon hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bülent Dursun, annesi, babası ve kardeşinin de işitme engelli olduğunu belirterek, 'Sekiz yıl işitme engelliler okulunda yatılı okudum. Basketbola, hocalarım ve ailemin desteğiyle ilkokulda başladım. Okul takımında şampiyonluklar yaşadım. Normal liglerde mücadele eden takımlar beni transfer etmek istedi. Ama ben işitme engelliler ile devam etmek istedim. Kariyerime İşitme Engelliler Ligi'nde devam ediyorum.' ifadelerini kullandı.

2009 ve 2013'ün ardından 3. kez İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda yer aldığını belirten 26 yaşındaki Bülent Dursun, 'Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nda okuyorum. İşitme engelli olduğum için kendimi sürekli geliştirmek istiyorum. Hedefim basketbol antrenörü olmak. İşitme engelli insanların sporcu olabilmesi için altyapının önemi çok büyük. Altyapılarda, işitme engelliler için takım kurulması ve tercümanlar eşliğinde eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz bu imkanı elde edemedik. Hedefim basketbol antrenörü olmak.' değerlendirmesini yaptı.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Samsun'da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Bülent Dursun, seyircilerin müsabakalara daha fazla ilgi göstermesini beklediğini dile getirdi.

Kaynak: AA