Küçük Motosikletçilerin Hedefi Büyük

Milli motosikletçi Can Öncü: 'Hedefim ileride MotoGP'ye katılıp dünya şampiyonluğuna ulaşmak. Kenan Sofuoğlu'nu örnek alıyoruz' Milli motosikletçi Deniz Öncü: 'Kendimizi 10 yıl sonra MotoGP pilotu olarak görmek istiyoruz' 'Babam doğum günü hediyesi olarak 4 yaşındayken iki tane motor hediye etmişti. Ondan sonra ilk yarışımıza gitmiştik. Maceramız böyle başladı'

ELİF NUR ÇOLAK - Milli motosikletçi ikizler Can Öncü ve Deniz Öncü, Kenan Sofuoğlu gibi iyi bir sporcu olmayı ve dünya şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

Motokros ve süpermoto yarışı sporcuları 14 yaşındaki ikizler Can ve Deniz, AA muhabirine hedefleri ve çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Almanya'daki yarışlarında piste ilk kez beraber çıktıklarını belirten Can, bu durumun kendilerini olumlu yönde etkilediğini aktararak, 'Bu bizim için çok iyi potansiyel oldu. Kardeşim Deniz de orada ilk defa podyumunu yaptı. İki Türk podyumdaydık ve kardeş olduğumuz için orada ayrıca mutluluk yaşadık.' ifadelerini kullandı.

Bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve şampiyonada zirvede olan Can Öncü, kendilerine gösterilen ilginin de değiştiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Yarışta arkalarda olduğun zaman ilgi çekmiyorsun. Başarı yakaladığın zaman dikkatleri üzerine çekiyorsun. Bu durumda medyanın ilgisi de artıyor. Gösterilen ilgi performansımızı da olumlu yönde etkiliyor. Daha çok hırslanıp daha çok çalışıyoruz. Önce Redbull Rookies Cup'ta şampiyon olmak istiyorum. Sonra Moto3'e geçmek, orada dünya şampiyonu olduktan sonra Moto2'de birinciliği almak amacındayım. Asıl hedefim ileride MotoGP'ye katılıp dünya şampiyonluğuna ulaşmak. Kendimize Kenan Sofuoğlu'nu örnek alıyoruz.'

- Deniz: '10 yıl sonra MotoGP'

Öncü kardeşler, küçük yaşta babaları sayesinde tanıştıkları motosiklet sporunda kendilerini 10 yıl sonra MotoGP pilotu olarak görmek istediklerini dile getirdi.

Deniz Öncü, iki kardeşin birden podyumda yer almasının mutluluk verici bir şey olduğunu anlatarak, 'Çok güzel bir gündü. İki kardeşin arasında her zaman rekabet oluyor. Yarışırken olduğu kadar gündelik hayatımızda bile rekabet içerisindeyiz. 'Kim daha önce kahvaltıya inecek, kim daha önce bunu içecek, kim daha önce bitiş çizgisinde varacak.' gibi. Her şeyde bir rekabet var. Kendimizi 10 yıl sonra MotoGP pilotu olarak görmek istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Babalarının 4 yaşında doğum günü hediyesi olarak aldığı motorla bu spora başladıklarını ve gün geçtikçe kendilerini geliştirdiklerini kaydeden Deniz, sözlerine şöyle devam etti:

'Türkiye Şampiyonası'na girdik eğlenmek için; o yarışta birinci olduk. Sonrasında Dünya Şampiyonası'na da gidelim dedik. Orada da ilk yarışımızda birinci olduk. Ondan sonra Moto3'e geçmeye karar verdik. Bunun için çalıştık.Babamız da bu sporla ilgileniyor. Eskiden babam Almanya'da motorları modifiye edip sokaklara çıkarmış. O hiçbir zaman piste çıkamamıştı. Babam doğum günü hediyesi olarak 4 yaşındayken bize iki tane motor hediye etmişti. Ondan sonra ilk yarışımıza gitmiştik, tabi öncesinde çalışma yapmıştık. Maceramız böyle başladı. Eskiden yuvaya giderken annemiz bizi alır babamızı ofisten almaya giderdik. Eve gitmeden önce bir kırtasiye vardı. Bir gün orada motor gördük. Üzerine oturduk, gaz verdik. Bu olayın ardından babam bize doğum günü hediyesi olarak iki tane motor aldı. Her gün pikniğe giderken sürüyorduk. Gün geçtikçe buralara geldik. Motor sporu yapmamız az da olsa eğitimimizi etkilese de bu eksikliği etütlerle daha çok çalışarak gidermeye çalışıyoruz.'

Gelecek yarışlarının Malezya'da olacağını anlatan Deniz, 'Uçağımız ayın 25'inde. İnşallah orası çok güzel olacak, hedefim birinci olmak. Kardeşimin de öyle. Kimin birinci olacağına bakacağız. Bu yarışın ardından Çekya'nın Brno şehrinde yarışımız var. Bu yarışın ardından da Avusturya'da Redbull MotoGP Rookies Kupası'nda yarışacağız. İnşallah hepsinde de başarılı olacağız.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA