'Hedef, Türkiye'deki Başarıları Avrupa'da Da Sürdürebilmek'

Bornova Beckerspor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Yıldızoğlu: 'İzmir bölgesini özellikle kadın basketbolundaki potansiyelinden dolayı Türkiye'nin en büyük kaynağı haline getirebiliriz diye düşünüyorum' 'Kalıcı olabilmek için lige tutunabilmek, işler yolunda gittiği sürece playoff sınırlarını zorlamak, oraları aşabiliyorsak ilk 4'ün içinde kalabilmek bizim öncelikli hedefimiz olacak'.

ALİ KORKMAZ - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin yeni ekibi Bornova Beckerspor'un başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, ilk sezonlarında ligde kalıcı olmak için lige tutunmak istediklerini belirtti.

Yıldızoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bornova Beckerspor'un kadın basketbolunda istikrarlı bir çıkış gösterip, alt liglerden Süper Lig'e kadar yükseldiğini söyledi. Geçmiş dönemde çalıştırdığı takımlara İzmir bölgesinden oyuncular aldıklarını ve bunların bir kısmının Milli Takım'a kadar yükseldiğini hatırlatan Yıldızoğlu şöyle konuştu:

'Beckerspor'dan bana teklif geldiğinde başkanla konuştuğumuzda uzun vadeli projeler yapabileceğimizi, ligde sürdürülebilir başarının peşinde koşan ve aynı zamanda altyapı gelişimini tamamlamış, Türk kadın basketboluna dolayısıyla Türk sporuna uzun yıllar istikrarlı bir şekilde kaynak oluşturabilecek ve liglerde mücadele edebilecek bir takım olabileceğini gördüğüm için geldim. İnşallah hedefimize yavaş ama sağlam adımlarla yaklaşırız. İzmir bölgesini özellikle kadın basketbolundaki potansiyelinden dolayı Türkiye'nin en büyük kaynağı haline getirebiliriz diye düşünüyorum.'

- 'İzmirli genç oyuncu arıyoruz'

Yıldızoğlu, yeni sezon öncesinde transferleri planladıkları gibi gerçekleştirdiklerini belirterek, 'İki boşluğumuz var, o iki boşluğu İzmirli çocuklarla doldurmak istiyoruz. Bunun için de oyuncu getiriyoruz, deniyoruz. İnşallah iki genç oyuncu katabilirsek kadromuz tamamlanacak. Eğer İzmir'den iki oyuncuyu takıma dahil edemezsek en az 1 transfer daha yapmayı düşünüyoruz.' dedi.

- 'Hedef Avrupa'

Bornova Beckerspor'u İzmir'e mal etmenin peşinde olduklarını kaydeden Yıldızoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'İzmir'deki yetenekli çocukları çok küçük yaşlarda buraya getirebilmek ve İzmir'den olimpik milli sporcu yetiştirebilmek istiyoruz. Bu yıl Avrupa kupalarında mücadele edemeyeceğiz ama gelecek yıldan itibaren oraları zorlayan, ondan sonraki yıllarda Türkiye'deki başarılarını Avrupa'da da sürdürebilen bir takım haline gelmek bizim öncelikli hedefimiz.'

- 'Sürdürülebilir başarı peşindeyiz'

Yıldızoğlu, sürdürülebilir başarının peşinde olduklarını bunun için altyapı gelişimlerini tamamlamak istediklerini belirterek şöyle konuştu:

'Kalıcı olabilmek için lige tutunabilmek, işler yolunda gittiği sürece play-off sınırlarını zorlamak, oraları aşabiliyorsak ilk 4'ün içinde kalabilmek bizim öncelikli hedefimiz olacak. Tabii ki artık Türkiye Ligi'nde sezon başında hedef koymak çok kolay olmuyor. Çünkü diğer katılımcı takımlar hedeflerini değiştirebiliyorlar, sezon başında iyi görünmeyen bir takım transferin son döneminde iyi transfer yapabiliyor. Kendi hedefimizi belirlerken, diğer takımların da nasıl pozisyon aldıklarını belirlememiz gerekiyor. Şu anda bunun yarısını görebiliyoruz.'

Kaynak: AA