Başpehlivan Gibi Karşılandı

Tarihi 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Baş Pehlivanlık Müsabakaları Yarı Finali’nde İsmail Balaban’a yenilerek üçüncü olan Erzurumlu Hamza Köseoğlu, memleketine döndü. Havalimanında Köseoğlu için karşılama töreni düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Güreş İl Temsilciliği tarafından düzenlenen karşılama töreninde Kırkpınar’ın üçüncüsü Hamza Köseoğlu çiçeklerle karşılandı ve omuzlara alındı. Spor severlerin alkışlarla destek verdiği milli güreşçi, oldukça duygusal anlar yaşadı.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI OMUZLARA ALINDI

Erzurumlu güreşçiye Havalimanı’ndan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin ile Güreş İl Temsilcisi Baddal Alpkılıç, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde baş pehlivanlık mücadelelerinde üçüncü olan Hamza Köseoğlu’nun boynuna çiçek takarak tebrik ettiler. Havalimanı Nöbetçi Müdürlerinden Abubekir Özcan, babası Adnan Köseoğlu, İşadamı Ali Karataş, İsmail Hakkı Özkan ve Yücel Aksakal da, havalimanında milli güreşçiyi ilk kutlayanlar arasında yer aldı.

Hamza Köseoğlu’nun ailesi ve yakınları ile TEİAŞ Spor Genel Kaptanı Dursun Kurtoğlu, Büyükşehir Belediye Gençlik Spor’un güreşteki gurur kaynakları Kenan Gör ve Adem Akbulut da milli güreşçiyi karşılayanlar arasında yer aldı.

ALTIN KEMER KIL PAYI KAÇTI

Kırkpınar Başpehlivanlık mücadelelerinde üçüncü olarak bronz kupayı Erzurum’a getiren Milli güreşçi Hamza Köseoğlu, “İki yıl önce baş altında birinci oldum, geçen sezon baş pehlivanlık son anda gitti. Bu yılda baş pehlivanlığı ve altın kemeri kıl payı ile kaçırdım. İnşallah seneye başpehlivan olacağım. Çünkü sıra geldi, başpehlivanlığa” şeklinde konuştu.

Saray içindeki Yağlı güreşler maratonuna Ekrem Yavuz’u mağlup ederek başlayan Erzurumlu pehlivan Çeyrek Finalde ise Kırkpınar’da daha önce baş pehlivanlık kazanan Antalyalı Mehmet Yeşilyeşil ile karşılaştı. Dadaş pehlivan, Yeşil Yeşil’i mağlup ederek, yarı finale yükseldi.

Yarı Finalde İsmail Balaban’a yenilen Erzurumlu güreşçi, üçüncü olarak bronz madalya aldı.

Kaynak: İHA