Malatya Spor USA İlk Genel Kurulunu Yaptı

New York'ta geçen yıl kurulan ve Cosmopolitan Lig'de mücadele edecek kulübün futbol okulu açacağı belirtildi.

ABD'nin New York kentinde geçen yıl Malatyalı iş adamları tarafından kurulan Malatya Spor USA kulübü ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Brooklyn'deki kongrede konuşan Kurucu Başkan Teoman Mutlu, New York Cosmopolitan Lig'de mücadele edecek futbol takımının gelecek sezon iddialı olacağını söyledi.

Galatasaray'ın eski oyuncusu Ümit Karan'ı takımın başına getirdiklerini anlatan Mutlu, ağustos ayında yeni sezon çalışmalarına başlayacak takımın Türkiye'nin ve Malatya'nın uluslararası camiada tanıtımına katkıda bulunacağını belirtti.

2017-2018 sezonu için New Jersey'de Türklerin yoğun yaşadığı bölgede bir stat kiraladıklarını ve maçlarını orada oynayacaklarını kaydeden Teoman Mutlu, ligin eylül ayının 2'nci haftasında başlayacağını ifade etti.

Mutlu, ABD'nin futbolda büyümek için kampanya başlattığını hatırlatarak, kulüp olarak futbol okulu da açacaklarını, Ümit Karan başkanlığındaki bir ekibin öncelikli olarak bölgedeki Türk çocuklarına eğitim vereceğini söyledi.

Yaz okulu planlarının da olduğunu belirten Başkan Mutlu, Türkiye'den getirilecek çocuklara hem İngilizce hem de futbol eğitimi vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Teoman Mutlu, Türkiye'de Spor Toto Süper Lig'e yükselen Yeni Malatyaspor ya da başka herhangi bir takımla bağlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

ABD'de faaliyet gösteren Malatyalı iş adamları tarafından kurulan kulübün kurucular listesinde, Başkan Teoman Mutlu'nun yanı sıra Serkan Mutlu, Ayhan Öğmen ve Hicri Ataş'ın isimleri bulunuyor.

Kaynak: AA