Engel Tanımayanlar - Engelleri Aşıp Rekorları Antrenörsüz Kırdı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan ve antrenörü olmamasına rağmen 9 yıllık spor hayatına disk ve gülle atmada Türkiye rekoru kırarak elde ettiği 10 şampiyonluk sığdıran görme engelli Salih Karadeniz, hayata küsmek yerine azimle çalışmakla her engelin üstesinden gelinebileceğini gösterdi Karadeniz: 'Spor insanı hayata bağlıyor. Benim için de spor ikinci hayat oldu, beni hayata bağladı'

EROL YILDIZ - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan görme engelli milli sporcu Salih Karadeniz, antrenörü olmamasına rağmen 9 yıllık spor yaşamına tamamı Türkiye rekoru ile gelen 10 şampiyonluk sığdırmayı başardı.

Behçet hastalığı nedeniyle 26 yaşında görme yetisini kaybeden Karadeniz, 2008 yılında sporla tanıştı. Spora futsalla başlayan Karadeniz, 2010'da gülle atmayı denedi.

Güllenin yanı sıra disk de atan Karadeniz, antrenörü olmamasına rağmen spor yaşamında 20'nin üzerinde madalya kazandı.

Spor yaşamına 10 şampiyonluk sığdıran Karadeniz, sporun engel tanımadığını ve azimle çalışıldığında başarıya ulaşıldığını herkese gösterdi.

Erbaa Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu olan Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 yaşında geçirdiği behçet hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybettiğini söyledi.

Bunun kendisini çok etkilediğini, hayata küstüğünü dile getiren Karadeniz, 'Hayatım 2008 yılında sporla tanışmamla değişti. İlçemizde yaşayan görme engelli avukat Nihat Bozok, Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübünde spor yapıyordu. Bir gün bana 'Erbaa'da görme engelliler spor kulübü kuracağım, sen de içinde olmak ister misin' dedi. Ben de kabul ettim. Böylece spor hayatım başladı.' dedi.

Spora futsalla başladığını, 2010 yılında gülle atmayı denediğini anlatan Karadeniz, 'Ankara'daki şampiyonada gülle atmada Türkiye şampiyonu oldum. Güllede B1 (hiç görmeyenler) kategorisinde rekorlar bana ait. Bunun yanı sıra disk atmada Türkiye rekorum ve şampiyonluklarım var. Görme engelliler şampiyonalarında 20'nin üzerinde madalya kazandım. Bugüne kadar tamamı Türkiye rekoru ile gelen 10 şampiyonluk elde ettim.' diye konuştu.

- 'Çocuklarınızı eve hapsetmeyin'

Görme yetisini kaybettiğinde hayatının sona erdiğini düşündüğünü, eve kapanıp kimseyle konuşmadığını aktaran Karadeniz, 'Spor insanı hayata bağlıyor. Benim için de spor ikinci hayat oldu, beni hayata bağladı. Engelli çocuğu olan ailelere tavsiyem, çocuklarınızı kesinlikle eve hapsetmeyin, dışarı çıkarın, sporla tanıştırın. Spor sayesinde Türkiye'nin 81 ilinden arkadaşım var.' ifadesini kullandı.

Karadeniz, antrenörü bulunmaması nedeniyle şampiyonalara kendi çabalarının yanı sıra hocalarının telefonla verdiği program doğrultusunda hazırlandığını anlatarak, 'İnşallah Gençlik ve Spor Müdürlüğünün katkıları ile bu sorunu çözeceğiz. Böylece ülkemizi yurt dışında temsil etmek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığına, engellilere ve engelli sporculara gösterdiği hassasiyet dolayısıyla da teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA