Türkmenistan, AIMAG İçin Gün Sayıyor

Aşkabat'ta 1727 Eylül'de gerçekleştirilecek oyunlara 62 ülkeden binlerce sporcu katılacak.

Türkmenistan'ın ev sahipliğinde, Asya Olimpiyat Komitesi tarafından 17-27 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları (AIMAG) öncesinde hazırlıklar tamamlandı.

Türk müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşa edilen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi'nde gerçekleşecek müsabakalarda Asya ve Okyanusya bölgelerinde yer alan 62 ülkeden binlerce sporcu mücadele edecek. Büyük spor organizasyonlarından biri olan AIMAG'nin beşincisinde sporcular, 21 farklı dalda madalya için ter dökecek.

Oyunların açılış ve kapanış seremonilerinin organizasyonundan da sorumlu Polimeks AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, yazılı açıklamasında, 2016'da hizmete giren Aşkabat Uluslararası Havalimanı ile Aşkabat Olimpiyat Kompleksi'nin, Türkmenistan'ın uluslararası platformlardaki dışa dönük yüzü olarak tanımlanabileceğini bildirdi.

Söz konusu projeleri A'dan Z'ye tasarlamak ve inşa etmekten dolayı tüm Türk firmaları adına gurur duyduğunu belirten Tabanca, 'Aşkabat Olimpiyat Kompleksi'nde gerçekleşecek 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Oyunları, ülkede büyük bir heyecanla bekleniyor. AIMAG tarihinde ilk defa Asya'dan 45 ülkenin yanı sıra Okyanusya'dan da 17 ülke katılacak. Törenler onlarca ülkede canlı yayınlanacak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA