Türkiye Açıklaması 75 - Polonya Açıklaması 83

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, basketbolda Polonya’ya 83-75 yenildi.

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye-Polonya erkek basketbol takımları karşılaştı. Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya seyirciler yoğun ilgi gösterdi. Olimpiyat maskotu Çakır da maçın duraklama anlarında sahneye çıkarak seyircileri coşturdu. Türkiye-Polonya karşılaşması ayrıca eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın bakan olarak izlediği son maç oldu.

Türkiye erkek basketbol takımı müsabakaya iyi başladı.

Ay-yıldızlılar, karşılaşmanın ilk periyotunu 22-17 önde kapattı. 2. çeyrekte, ilk çeyrekteki performansını gösteremeyen ay-yıldızlılar, mücadelenin ilk yarısını 36-35 geride kapattı. 3. çeyrekte de istenilen performansı gösteremeyen Türkiye, 3. çeyreği 10 farkla 60-50 geride tamamladı. Maçın son anlarında Polonya’yı yakalamaya çalışan ay-yıldızlılar, müsabakadan 83-75 mağlup ayrıldı.

Türkiye’de Mert Karataş’ın 25, Volkan Koçlu’nun ise 17 sayısı galibiyete yeterli olmazken, Polanya’da January ve Mateusz 16 sayıyla galibiyete katkı sağladılar.

Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya seyirciler yoğun ilgi gösterdi. Eski Bakan Kılıç, müsabakayı eşi Eda Kılıç, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile birlikte izledi.

Kaynak: İHA