Ölümden Dönen Futbolcu Hilal'in Hayalini Milli Forma Süslüyor

İzmir'de arkadaşıyla geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve tedavisi devam eden futbolcu Hilal Önder, ayağa kalkıp yeşil sahalarda koşmak istiyor Antrenör Sevim: 'Ülkemizde şu anda en çok aranan mevki olan ön liberoda oynuyordu. Kadın süper liglerinde oynayacaktı, Milli Takım'a yükseleceğine emindim' Önder: 'Tedavim devam ediyor ve şu an sadece buna odaklandım. İnşallah ayağa kalkıp meşin yuvarlağın peşinde koşmaya devam edeceğim. Hayallerime kavuşmanın yollarını arayacağım, pes etmeyeceğim'

EFSUN YILMAZ - İzmir'de kamyonetin çarpması sonucu arkadaşıyla ağır yaralanan ve tedavisi evde devam eden futbolcu Hilal Önder, sağlığına kavuşup milli formayı giymeyi hedefliyor.

İzmir Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri Simge Kekeç ve Hilal Önder'in ailelerine destek olmak amacıyla iş aramak için çıktıkları yol hayatlarını değiştirdi. Dostluk Bulvarı'nda geçtiğimiz ay bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanan 2 arkadaş, beyin ve ortopedi ameliyatları geçirdikten sonra bir süre yoğun bakımda kaldı.

Kazadan sonra bir süre geçici hafıza kaybı yaşayan iki arkadaş, hastaneden taburcu edildikten sonra eski yaşamlarına dönmeye çalışıyor.

Hem okul takımının hem de Kadınlar 3. Lig ekiplerinden Elitspor'un formasını giyen Özdemir, şu anda yürüme güçlüğü çekiyor.

Futbolu çok seven, güçlü fiziği nedeniyle arkadaşlarının da 'boğa' lakabını verdiği Özdemir'in en büyük arzusu iyileşip yeşil sahalara dönebilmek.

Doktorların 'Futbol oynama' dediği Özdemir'i takım arkadaşları da yalnız bırakmıyor. İzmir Cumhuriyet Anadolu Lisesi kız futbol takımı oyuncuları ve antrenörleri, arkadaşlarına sürpriz ziyarette bulunarak moral veriyor.

- 'Çok iyi bir yetenek ve sporcuydu'

Okulun kız futbol takımı antrenörü Semih Sevimli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncusunun talihsiz bir kaza geçirdiğini söyledi.

Hilal'in azmi ve disipliniyle göz doldurduğunu dile getiren Sevimli, 'Çok iyi bir yetenek ve sporcuydu. Ülkemizde şu anda en çok aranan mevki olan ön liberoda oynuyordu. Kadın süper liglerinde oynayacaktı, Milli Takım'a yükseleceğine emindim.' dedi.

Sevimli, oyuncusunun kaza öncesi Milli Takım seçmelerine hazırlandığını anımsattı.

Futbolculardan Buse Cansız da takım arkadaşlarının bir an önce ayağa kalkmasını istediklerini vurguladı.

Sporculardan Mine Yılmaz ise Hilal'in gelecekte çok iyi bir futbolcu olacağını düşündüklerini anlattı.

Berivan Önder de kız kardeşinin şu an için yürüyemediğini ancak egzersizle iyileşmeye çalıştığını ve zor bir süreç geçirdiklerini ifade etti.

Ortopedi doktorlarının olumsuz konuşmadığını ancak nöroloji uzmanlarının şimdilik futbolu yasakladığını aktaran Önder, şöyle konuştu:

'Kardeşim hayati tehlikeyi atlattı ama riskli bir beyin ameliyat geçirdiği için futbol yaşamı için net bir şey söyleyemiyorlar. Bu durum psikolojik olarak Hilal'i çok kötü etkiledi. Büyük futbolcu olmak istiyordu. Biz yine de şükrediyoruz çünkü yaşaması bile mucizeydi.'

- 'Meşin yuvarlağın peşinde koşmaya devam edeceğim'

Özdemir ise zorlu bir süreci sevenlerinin desteğiyle atlatmaya çalıştığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

'Futbolu çok seviyorum ve ileride Milli Takım forması giymek istiyorum. Tedavim devam ediyor ve şu an sadece buna odaklandım. İnşallah ayağa kalkıp meşin yuvarlağın peşinde koşmaya devam edeceğim. Hayallerine kavuşmanın yollarını arayacağım, pes etmeyeceğim. Milli Takım'a giremesem dahi beden eğitimi öğretmeni olmak için çalışacağım.'.

Kaynak: AA