Nacer Barazite, Evkur Yeni Malatyaspor'da

Sarısiyahlı kulüpte Fas asıllı Hollandalı futbolcu ile 2 yıllık sözleşme imzalandı Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Gevrek:'Takımımıza büyük katkı sağlayacağına ve çok önemli bir transfer olduğuna inanıyoruz' Barazite: 'Başkanla görüştükten sonra bu takımın hedeflerinin benimle aynı doğrultuda olduğunu düşündüm'.

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor'da Hollanda ekibi Utrecht'ten Fas asıllı Hollandalı futbolcu Nacer Barazite ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Nacer Barazite için Güneşli'de bulunan Wyndham Otel'de imza töreni düzenlenirken, organizasyonda Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, kulüp asbaşkanları Sait Aybak ve Aziz Yalçınkaya'nın yanı sıra, futbol şube sorumlu Burak Çakır hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan başkan Adil Gevrek, 27 yaşındaki Barazite'nin transferinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Kulübümüze hayırlı olsun. Uzun süredir kendisiyle görüşme içerisindeyiz. Nacer Barazite, camiamıza hayırlı olsun. Takımımıza büyük katkı sağlayacağına ve çok önemli bir transfer olduğuna inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Gevrek, transfer dönemi boyunca çalışmalarının devam edeceğine ve 5 önemli oyuncu daha alacaklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

'Sol bek, stoper, iki tane orta saha ve bir de forvet almak istiyoruz. Önümüzdeki kamp sürecinde zaman kısıtlı ama transfer sezonu devam ediyor. Yapacağımız transferlerin nokta atışı olması gerekiyor. Bu transferlerin takıma ve şehre uyum sağlaması gerekiyor. Daha güçlü bir takım olmayı hedefliyoruz. Süper Lig'de iyi bir kadro kurup, kalıcı olmak ve Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.'

Yeni statları hakkında da açıklamalarda bulunan Adil Gevrek, 'Stadımızın eksiklerinin tamamlanması için gerekli gayreti gösteriyoruz. Eksiklerimiz var ama ilk maçımızı da yeni stadımızda oynamak istiyoruz. Malatya'ya böyle bir stat kazandırdıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çok teşekkür ediyoruz. Stadımız ilk maça yetişmese bile ikinci maça yetişmesi için gayret göstereceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

- Barazite: 'Yeni Malatyaspor'a geldiğim için çok mutluyum'

Fas asıllı Hollandalı futbolcu Nacer Barazite, sarı-siyahlı takıma transferinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Barazite, transferi öncesinde araştırma yaptığını ve olumlu şeyler duyduğunu aktararak, 'Burada olduğum için çok mutluyum. Birçok takımdan teklif aldım ve birçok ekip benimle ilgilendiğini iletti. Başkanla görüştükten sonra, bu takımın hedeflerinin benimle aynı doğrultuda olduğunu düşündüm.' diye konuştu.

Forvet arkasında oyuncu kurucu olarak görev yapan Barazite, Utrecht'te 2016-2017 sezonunda çıktığı 37 maçta forma giydi ve 8 gol attı.

Kaynak: AA