Dünya Şampiyonu Akkaya Nilüfer'in Gururu Oldu

Polonya’da düzenlenen 2017 Tekerlekli Sandalye Eskrim Gençler Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Nilüfer Belediyespor sporcusu Hakan Akkaya, başarısını Başkan Mustafa Bozbey ile paylaştı.

Polonya’nın Varşova şehrinde düzenlenen 2017 Tekerlekli Sandalye Eskrim Gençler Dünya Şampiyonası’na katılan 22 yaşındaki milli sporcu Hakan Akkaya, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. Akkaya 23 yaş altı flore kategorisinde rakiplerini eleyerek dünya şampiyonluğunu elde etti. Türkiye’ye altın madalya kazandıran Hakan Akkaya, başarısını Halk Evi’nde ziyaret ettiği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı. Kendine güvendiğini ve bu başarıyı elde edeceğini bildiğini kaydeden Akkaya, Türkiye’ye kazandırdığı madalyadan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Dört aydır disiplinli şekilde çalıştığını ifade eden Hakan Akkaya, “Çok çalıştım ve şampiyonluğa uzandım. Türkiye ve Nilüfer’e böyle bir başarı kazandırdığım için mutluyum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılarak derece elde etmek. Bana çalışmalarımda destek olan başta Başkan Mustafa Bozbey olmak üzere bütün kulüp yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey de elde ettiği başarı için Hakan Akkaya’ya ödül verdi. Sporcunun başarısının herkesi gururlandırdığını söyleyen Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcusu olarak ülkemize dünya çapında madalya getirmesi bizi çok mutlu etti. Onu daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum. Spora verdiğimiz emeklerin karşılığını görmek ayrıca mutluluk verici. Kendisini yürekten kutluyor desteğimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA