Osmangazili Sporcular Olimpiyatlarda Madalya Peşinde

Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcuları Hayrunisa Kapar ve Kübra Şenyayla, Macaristan’da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF 2017) madalya hedefliyor.

Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) tarafından her iki yılda bir organize edilen, gelecekte olimpiyat oyunlarında yarışma potansiyeli bulunan sporcuların katıldığı Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali (EYOF 2017), 23-29 Temmuz 2017 tarihleri arasında Macaristan’ın Györ kentinde düzenlenecek. Atletizm, basketbol, hentbol, judo, tenis, voleybol, bisiklet, kayak-canoe, cimnastik ve yüzme dallarında yapılacak olan ve 14 -17 yaş aralığından sporcuların mücadele edeceği yarışlara, Türkiye 49 kız ve 61 erkek olmak üzere toplam 110 sporcu ile katılıyor.

Osmangazi Belediyespor Kulübü’nün başarılı sporcuları Hayrunisa Kapar ve Kübra Şenyayla da oyunlarda madalya mücadelesi verecek. Bursa’dan katılan tek atlet olarak 100 metre engellide ülkemizi temsil edecek olan Hayrunisa Kapar ile judoda 52 kiloda tatamiye çıkacak olan Kübra Şenyayla, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali için hazırlıklarını sürdürüyor. Kendilerine güvenlerinin tam olduğunu ifade eden her iki sporcu da olimpiyatlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini ve madalya ile döneceklerini söyledi.

Kaynak: İHA