GÜNDEM ÖZETİ / 19 TEMMUZ 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında, CHP Genel Merkezi'nde toplanacak.

(Ankara/ 12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında, ilgili bakanların katılımıyla Başbakanlık Merkez Bina'da, Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu toplanacak.

(Ankara/10.00)

2- TBMM Genel Kurulunda, Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tayland Ticaret Bakanı Apiradi Tantraporn ile iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin başlamasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. İki bakan daha sonra Ortak Deklarasyon metnini imzalayacak.

(Ankara/11.00)

2-TÜİK, 2017 yılında merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge faaliyetleri için ayrılan ödenek ve harcamaları açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, Azerbaycanlı Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov'la ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Çavuşoğlu, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları 4. Toplantısı'na katılacak.

(Bakü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Haydar Aliyev’in anıt mezarına çelenk koyacak, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Gümrük Bakanları Toplantısı'nın açılışında konuşacak, Ortak Deklarasyon ile Türkiye- Azerbaycan ikili anlaşmasının imza törenlerine iştirak edecek.

(Bakü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

5- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile TÜBİTAK Başkanı Ahmet Arif Ergin, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda, iki kurum arasında 'Ay ve Ufuk Gözlem Ünitesi Kurulması, İşletilmesi ve Bakımı' hakkında düzenlenen protokolü imzalayacak.

(Ankara/10.30)

SPOR

1- 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun'da devam ediyor.

(Samsun/10.00)

2- Galatasaray-Östersunds UEFA Avrupa Ligi maçına doğru

- Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Sarı-kırmızılılar, son çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak.

- İsveç'in Östersunds takımının teknik direktörü Graham Potter, Türk Telekom Arena'da düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

- İsveç ekibi, Türk Telekom Arena'da çalışacak.

(İstanbul/18.15/19.00/19.30/20.00)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda rövanş maçları tamamlanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA