Evkur Yeni Malatyaspor'da Tesislerin Bakımına Başlandı

Malatya İl Özel İdaresi ile Spor Toto Teşkilatı’nın ödenekleriyle 2010 yılında inşa edilen ancak sonraki dönemde faaliyete geçirilemediği için atıl durumuna düşen Nurettin Soykan Tesisleri antrenman sahaların yanındaki yeni tesis, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü tarafından bakıma alındı.

Bakımının 40 gün sürmesi öngörülen tesisin modernize çalışmaları yaklaşık 1,5 milyon TL maliyet oluşturacak. Atıl durumda kaldığı dönemde lavaboları kırılan, elektronik aksamları çalınan ve birçok yerine zarar verilen tesisin, 5 farklı noktasında çalışmalar geçtiğimiz hafta sonundan itibaren başladı.

Bir yandan futbolcuların kalacağı odalar yapılırken, elektrik ve su bağlantıları, boya ve iç peyzaj işleri, mobilya ve mefruşat eklemeleri yapılıyor.

8 Ağustos’ta Malatya’ya dönmesi beklenen Evkur Yeni Malatyaspor’un, yenilenen tesisin o tarihe yetişmeyecek olmasından dolayı bir süreliğine otelde kalması bekleniyor. Sarı-siyahlıların teknik patronu Ertuğrul Sağlam, daha önce antrenman sahalarını da beğenmemiş, takımın Malatya’daki çalışmalarını İnönü Stadı’nda yapması talebinde bulunmuştu.

Kaynak: İHA