BOM, Misano Yarışından Puansız Ayrıldı

İtalya 3H Endurance Champions Cup’ın 2017 sezonu üçüncü yarışı için İtalya-Misano’ya giden Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), hedeflediği birinciliğe çok yakınken yarış dışı kaldı.

3H Endurance Champions Cup’ın üçüncü ayağı olan İtalya-Misano yarışı, 20:30’da verilen start ile 15 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşti. Fatih Ayhan, Levent Kocabıyık ve Aytaç Biter’den oluşan Borusan Otomotiv Motorsport takımı Cuma günü yapılan ve başarılı geçen test ve sıralama turlarının arkasından Cumartesi günkü yarışta da iyi bir başlangıç yaptı.

Katılan 12 takımın arasında genel klasmanda üçüncü ve kendi grubunda lider durumdayken, yarışın ikinci saatinin içerisinde yapılan küçük bir hata ekip için büyük bir sonuca yol açtı. Yarışın 52. turunda yol dışına çıkarak otomobiline hasar veren BOM, bu yarış sonunda şampiyona liderliğine çıkmayı hedeflerken, yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Geçen yıl aynı yarışı kazanan BOM ,son iki sezondur ilk kez podyumda yer alamadı ve Misano yarışında her yıl atılan havai fişekler, bu senelik rakip ekipler için atılmış oldu. BOM’un bir sonraki yarışı 6 Ağustos 2017 tarihinde Yunanistan’ın Serres pistinde gerçekleşecek olan Türkiye Pist Şampiyonası’nın 2. yarışı olacak.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan BOM’un diğer sponsorları Shell, Borusan Lojistik, Netaş, Glasurit, İlke Ticaret, Sofra Grup, Securitas ve TechnoGym’dir.

Kaynak: İHA