Milli Yüzücünün Hedefi Olimpiyatlar

Milli yüzücü Yağızhan Şen:'Bundan sonraki hedefim Türkiye rekoru kırmak, ardından da olimpiyatlarda madalya kazanmak'.

Macaristan'da düzenlenen Dünya Okullararası Yüzme Şampiyonası'nda 2 altın ve 1 bronz, Türkiye Bireysel Kısa Kulvar Şampiyonası'nda da 2 altın madalya kazanan milli sporcu Yağızhan Şen, hedefinin Türkiye rekoru kırmak ve olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğunu belirtti.

Çalışmalarını, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu'nda sürdüren Yağızhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzmeyi bırakmayı düşünürken, annesinin ısrarıyla yeniden bu spora başladığını söyledi.

Annesinin ısrarı sayesinde dünya ve Türkiye şampiyonlukları kazandığını dile getiren genç sporcu, ailesinin başarılarında önemli payı olduğunu kaydetti.

Yağızhan Şen, sporun kendisi için çok önemli olduğunu işaret ederek, 'Bundan sonraki hedefim Türkiye rekorunu kırmak, ardından da olimpiyatlarda madalya kazanmak.' dedi.

Anne Şeyda Şen ise tek hedefinin oğlunun spor yapmasını sağlamak ve başladığı işi yarıda bırakmasının yanlışlığına dikkat çekmek olduğunu belirterek, 'Yağızhan'a sporun güzelliklerini anlattım, o da anne sözü dinledi. Tekrar yüzmeye başladı ve şampiyonluklar ona büyük hediye oldu.' diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de sporcunun yeteneğine dikkati çekerek, 'Yağızhan, zaten önemli bir yetenek. En önemli ayrıntı, şu anda geçtiği sporcularla olimpiyatlarda yarışacak. Alanında en iyilerinden biri. Olimpiyatlarda madalya alacağına biz de yürekten inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA