Kırkpınar'da Altın Kemer İsmail Balaban'ın

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanı Konyaaltı Belediyespor güreşçisi İsmail Balaban oldu. Konyaaltı Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek de, altın kemeri Antalya’ya getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda 656.sı gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin şampiyonu İsmail Balaban oldu. Konyaaltı Belediyespor adına güreşen İsmail Balaban, 60 başpehlivan arasından altın kemeri omuzlayan isim oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da izlediği güreşlerde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek sporcularını iki gün boyunca yalnız bırakmadı.

Konyaaltı Belediyespor güreşçisi İsmail Balaban, Hakkı Aygün, Osman Özgün, Recep Kara, Salih Erinç ve Hamza Köseoğlu gibi rakiplerini yenerek 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde finale yükseldi. Finalde Döşemealtı Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu ile karşılaştı. Final maçı öncesi Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, güreşçilerine başarılar dileyerek tribünleri selamladı. Başkan Muhittin Böcek ve Turgay Genç’in final maçı öncesi bu örnek davranışı seyircilerden büyük alkış aldı.

İki Antalyalı başpehlivan baş cazgır Şükrü Kayabaş’ın anonsuyla er meydanına çıktı. 54. dakikada ’altın puan’ bölümünde yaptığı hamle ile rakibini düşüren İsmail Balaban, 656. Kırkpınar Yağlı güreşlerinin başpehlivanı oldu. İsmail Balaban’ın galip gelmesiyle birlikte sahada büyük bir heyecan yaşandı. Balaban, kendisini ilk tebrik eden isim olan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e sarılırken duygusal anlar yaşandı. İsmail Balaban’ın mutluluğuna antrenörler Hasan Aydın ve Ufuk Atalan, kardeşi Turan Balaban ile Konyaaltı Belediyespor’un güreşçileri de ortak oldu. İsmail Balaban, 656. Tarihi Kırkpınar Başpehlivanlık altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın elinden aldı. Edirne Sarayiçi’nde 656. Tarihi Kırkpınar Güreşleri bayrak töreni ile son buldu.

Başkan Muhittin Böcek, İsmail Balaban’ı Edirne’ye uğurlarken altın kemeri alacağına inandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl İsmail şanssız bir şekilde elenmişti. Bu yıl altın kemeri alacağına inanıyorduk. Çok mutluyuz, bu mutluluğun bir tarifi yok. Altın kemer Antalya’mıza Konyaaltı’mıza armağan olsun. Burada mücadele eden tüm güreşçilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

656. Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban’ın küçüklüğünden itibaren kendisine destek olan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Başpehlivan Balaban, “Başkanımız bizim için elinden gelen tüm imkanları seferber etti. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Başpehlivanlığı kazanmak için gelmiştim. Küçüklüğümden beri bu an için çalıştım. Şükürler olsun, altın kemeri aldım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Orhan Okulu 2. olurken, Şaban Yılmaz ve Hamza Köseoğlu 3. oldu.

Kaynak: İHA