'Evimizde Farklı Performans Sergileyen Bir Takımız'

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu: 'Halkımızın desteğiyle büyük bir başarı gelecektir'.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ayakta alkışlanacak bir milli takım sahaya sürüleceğini söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkoğlu, 31 Ağustos-17 Eylül'de tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek şampiyonada Türk halkının desteğiyle başarılar elde edeceklerini belirtti.

Bu konuda A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca ile sık sık görüştüğünü anlatan Türkoğlu, 'Sarıca, bu görüşmelerde Türk halkının gurur duyacağı, mücadelesiyle herkesin ayakta alkışlayacağı bir milli takım sahaya süreceğinden bahsetti. Türk halkı ülkemizde düzenlenen organizasyonlarda milli takımımızı yalnız bırakmamıştır. Her zaman evimizde farklı performans sergileyen bir milli takım olduk. Halkımızın desteği büyük bir başarı gelecektir.' ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım'ın grubunda yer alan rakiplerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Türkoğlu, 'Rakiplerimiz basketbol ekolü olan ülkeler. Geçmişleri başarılarla dolu. Tecrübeli oyuncuları ve antrenörleri var, kolay olmayacak ama bizim sahada ne yaptığımız önemli.' yorumunu yaptı.

Milli Takım için gelecek yılların planını yaptıklarından bahseden Hidayet Türkoğlu, şöyle devam etti:

'Genç arkadaşlarımıza şans verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ufuk hoca da bu şekilde bir kadro yaptı. Bu oyuncular da önümüzdeki yıllarda bu formayı taşıyacaklar. Tecrübe kazanmaları önemli, onlar da bunu iyi değerlendirecektir.'

Amerikan Basketbol Ligi'ne (NBA) giden Cedi Osman ve Furkan Korkmaz hakkında da açıklamalarda bulunan Türkoğlu, 'Hem spor adamı hem de uzun yıllar orada bulunmuş biri olarak kendileriyle gurur duyuyorum. Bu yaşta oraya gitmeleri beni mutlu etti. Bu süreçte arkadaşlarımızla kontak halinde olacağız. Onlar da ülkemizi dünyanın en iyi ligin en iyi şekilde temsil edecektir.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA