Dart Açıklaması Avrupa Gençler Şampiyonası

Türkiye, kadınlarda ilk madalyasını ve ilk şampiyonluğunu elde etmesinin yanı sıra takım halinde de ilk kez kürsüye çıktı.

Avrupa Gençler Dart Şampiyonası'nda yarışan milli sporcu Emine Dursun, Türkiye'ye tek kadınlardaki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen şampiyona tamamlandı.

Emine Dursun, tek kadınlarda şampiyonluğa ulaştı. Çift kadınlarda ise Emine Dursun ile Melisa Mukaddes Doğan, bronz madalyanın sahibi oldu. Kadınlar takım sıralamasında ise 37 puan elde eden Türkiye, Hollanda'nın 2 puan gerisinde gümüş madalya aldı. Türkiye böylece genç kadınlarda ilk madalyasını ve ilk şampiyonluğunu elde etmesinin yanı sıra takım halinde de ilk kez dereceye girdi.

Erkek takımındaki sporculardan Oğuzhan Kaya, son 16, Erdem Bütüner de son 32 turunda elendi. Berat Işıldak ve Mustafa Candemir ise gruptan çıkmayı başaramadı. Çift erkeklerde de dereceye giremeyen Türkiye, erkekler takım sıralamasında 17 ülke arasında 7. oldu.

Kaynak: AA