Bakan Kılıç'tan Olimpiyat Öncesi Önemli Uyarılar

Samsun 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsunlulara müsabakalara gitmeleri ve ev sahipliğini en iyi şekilde yapmaları çağrısında bulundu.

Samsun’da bir otelde düzenlenen basın toplantısında Bakan Kılıç, olimpiyatlar öncesi son değerlendirmeleri yaptı. Olimpiyatlara yoğun bir katılımın olduğunu vurgulayan Kılıç, otellerde doluluk oranının üst seviyelerde olduğunu belirtti.



Bakan kılıç: "Kornaya basma frene bas"

İşitme engelli olmanın zor bir durum olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Bu nedenle işitme engelli insanları anlamaya çalışmalıyız. Empati yaparsak bu durumu anlayabiliriz. Mesela biz trafikteki sürücülerimize ’kornaya basma frene bas’ diyoruz. Daha sakin bir trafik içerisinde olalım diyoruz. Bu güzel bir slogan. Bu organizasyonun ne kadar büyük bir organizasyon olduğu son 5-6 gündür daha iyi anlaşılmaya başlandı. 97 ülke ilk kez organizasyona katılıyor. Sporcu sayısı 3 bin 100’ü geçiyor. Antrenmanlar devam ediyor. Türkiye olarak 294 sporcuyla mücadele edeceğiz. İnşallah bugüne kadar aldığımız en fazla madalyayı Samsun’da alacağız. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu oyunları Samsun’dan almak için çok uğraştılar. Çok büyük bir mücadele vererek bu organizasyonun Samsun’da olması sağlandı. Özellikle Samsunlu hemşehrilerimizden isteğimiz müsabakalara gitmeleri. Ev sahipliğimizi en iyi şekilde yapalım. 37 farklı ülkeden organizasyonda bin 500 gönüllü hizmet verecek. Bunlardan 500’ü işitme engelli. Emniyet teşkilatımızın güvenlik çalışmaları üst seviyede. Şu anda elimizdeki verilere göre bugün itibariyle 2, 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerde doluluk oranı yüzde 91. Kafilelerin büyüklüklerinden dolayı komu bölgelerden kafileler ayarlama yapıyor" dedi.



Vali Kaymak: "Güvenlik tedbirlerini aldık"

Olimpiyatlarla ilgili tedbirlerin alındığını belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, "Fakat yine de yoğunluk olacağından vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmasını istiyoruz. Samsunlulardan açılış alanına raylı sistemle gelmelerini istiyoruz. Çünkü herkes özel aracıyla gelirse izdiham olabilir. Organizasyonda 3 binin üzerinde polis ve bin 500 jandarma görev yapacak. Ama vatandaşlarımızın duyarlı olması daha da önemli. El birliği yaparsak başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.



Başkan Yılmaz: "Toplu taşıma araçları seremonide ücretsiz"

Olimpiyat sürecinde Samsun’da yoğun bir tesisleşmeye gidildiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bir yıl içerisinde çok büyük yatırımları gerçekleştirdik. Tesisler, yollar, tramvay çevre düzenlemesi, konaklama alanında birçok çalışma yaptık. Yarın açılış seremonisi için toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptık. İnşallah 12 gün sonra bu işi başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA