Almanya'da Doğdu, Türk Milli Takımı'nı Tercih Etti

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı oyuncusu Eşref Metin Su: 'Almanya'da doğmuş olabilirim ama sonuçta ben Türküm. 4 yıldır da milli takım forması giyiyorum' 'Kendimize olan inancımız tam fakat olimpiyatların havası çok başka' 'Kimseden çekinmeden sahaya çıkacağız ve mücadelemizi vereceğiz' 'Milli takım olarak birçok hedefimiz var ama bireysel olarak hedefimi takım kaptanlığına kadar yükselmek olarak belirledim'

BUĞRA ERSAVAŞ - Samsun'un ev sahipliğinde 18-30 Temmuz'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek Milli Futbol Takımı oyuncularından Eşref Metin Su, 'Ay-yıldızlı forma altında oynadığım için kendimle gurur duyuyorum.' dedi.

Eşref Metin Su, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin 8 aylık hamileyken geçirdiği bir hastalık nedeniyle doğuştan engelli olarak hayata geldiğini belirterek, futbola Almanya'da başladığını, son 4 senedir de Türkiye'de forma giydiğini ifade etti.

İngiltere'de yaşayan işitme engelli bir arkadaşı sayesinde Türkiye'de işitme engelliler spor branşlarının gelişmiş bir seviyede olduğunu öğrendiğini dile getiren Eşref, 'Almanya'da doğmuş olabilirim ama sonuçta ben Türküm. 4 yıldır da milli takım forması giyiyorum. Almanya İşitme Engelliler Milli Takımı'ndan da teklif aldım ama tercihimi Türkiye'den yana kullandım.' diye konuştu.

İşitme Engelliler Olimpiyatları için iyi bir kadroya sahip olduklarını anlatan Eşref, '2015 yılında Avrupa, 2016 yılında ise dünya şampiyonu olma başarısı gösterdik. Kendimize olan inancımız tam fakat olimpiyatların havası çok başka. Çok güçlü ülkelerle oynayacağız. 2013 yılında da olimpiyatlara katıldık ancak başarılı olamadık. 2013'te başarılı olamasak da gelecek adına iyi sinyaller veren futbol sergilemiştik.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Kimseden korkmuyoruz'

Eşref Metin Su, oyunlara son dünya şampiyonu sıfatıyla katılacaklarını vurgulayarak, hiçbir ülkeden çekinmediklerini söyledi.

Samsun'da mücadele edecek tüm branşlarda Türkiye olarak şampiyonluğun hedeflendiğine dikkati çeken milli sporcu, 'Herkes başarılı olmak istiyor çünkü olimpiyatlar ülkemizde yapılacak. Seyircimizin önüne çıkacağız ve onların büyük desteğini alacağımızı düşünüyorum. Futbol Milli Takımı olarak inancımız yüksek. Kimseden korkmuyoruz. Kimseden çekinmeden sahaya çıkacağız ve mücadelemizi vereceğiz.' ifadelerini kullandı.

Olimpiyatların çok zorlu geçeceğini bildiklerini vurgulayan Eşref, şöyle devam etti:

'Biliyoruz ki olimpiyatlar ne Avrupa ne de dünya şampiyonalarına benzer. Burası çok zorlu bir organizasyon. Biz de hazırlıklarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Çok iyi antrenmanlar yapıyoruz. Olimpiyatlar başladığında da en hazır halimizle orada yer almayı planlıyoruz. Herkes Samsun'a başarılı olabilmek adına en iyi kadrolarıyla gelecektir. Kendimiz gibi oynar ve gücümüzü bilerek sahada yer alırsak, başarılı olacağımıza olan inancım tam.'

- 'Türk kültürüyle büyütüldüm'

Milli futbolcu, Almanya'da doğmasına karşın ailesi tarafından Türk kültürüyle büyütüldüğünü vurguladı.

Almanya ve Türkiye milli takımları arasında tercih yaparken birçok konuda araştırma yaptığına değinen Eşref, 'Tesisler, kulüpler, ödül yönetmeliği gibi konularda iki ülkeyi kıyaslayacak araştırmalar yapıyordum. Çünkü geleceğimi düşünmek zorundaydım. Babam tüm bu araştırmaları bir yana bırakmamı istedi. Belki Türkiye'den uzakta doğdum ama Türk kültürüyle büyüdüm. O nedenle tercihimi yapmak çok da zor olmadı.' diye konuştu.

Eğitimin büyük önem taşıdığının altını çizen Eşref, engelli bireylere eğitimlerini tamamlamaları ve insan içinde çıkmaktan çekinmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Sporun dışında da sosyal bir hayatı bulunduğunu ifade eden Eşref Metin Su, şunları kaydetti:

'Almanya'da demir ve metal montaj işlerinde çalışıyordum. Türkiye'ye geldikten sonra ise bir işitme engelli futbol kulübünde oynamaya başladım. Süper Lig maçlarında yer aldığım için kulübümden de bir gelirim var. Türkiye'de işitme engelli sporcuların kendini geliştirmeleri için son derece uygun bir ortam bulunuyor. Türk insanı çok sıcak kanlı ve biz engellilere kalbini açıyor. Burada olmaktan çok mutluyum. Milli takım olarak birçok hedefimiz var ama bireysel olarak ben de hedefimi takım kaptanlığına kadar yükselmek olarak belirledim. Şu an ağabeylerimizin bizlere gösterdiği yakınlığı ben de gelecekte gençlere aktarmak istiyorum. Biz de zamanı gelince tecrübelerimizi yeni isimlere aktaracağız.'

Kaynak: AA