Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası

Çorum'da düzenlenen şampiyonada kadınlarda Rusya'nın Polytechnical Üniversitesi namağlup şampiyon oldu.

Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde Çorum'da düzenlenen 2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası'nda kadınlarda Rusya'nın Polytechnical Üniversitesi namağlup şampiyon oldu.

Kadınlarda Türkiye, Almanya, Hırvatistan, Portekiz ve Rusya'dan 7 takımın katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın son maçında, Ege Üniversitesi ile Polytechnical Üniversitesi karşı karşıya geldi.

TOKİ Spor Salonu'nda yapılan maçı 5-1 kazanan Rus ekibi, turnuvayı namağlup şampiyon tamamladı. Organizasyonda Hırvatistan'dan Zagreb Üniversitesi ikinci, Almanya'dan Münster Üniversitesi de üçüncülüğü elde etti.

Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Onursal Başkanı Alberto Gualtieri, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner tarafından dereceye giren takım ve sporculara kupa ile madalyaları verildi.

Şampiyonanın genel koordinatörü ve Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlarda organizasyonu başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 'Çok güzel bir organizasyon yaşadık, yaşattık. Bunun için üniversite olarak mutluyuz, gururluyuz. Hatasız bir organizasyonu tamamlamanın yorgunluğunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.' dedi.

2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası, yarın erkeklerde yapılacak müsabakalarla tamamlanacak.

Kaynak: AA